Αρχίζουν σήμερα οι προβολές στο 47ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

by admin
1 views

Ξεκινά σήμερα το 47ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 211 ταινίες από 39 χώρες, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Σακαρίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ. Από αυτές, οι 148 μικρού μήκους ταινίες διαγωνίζονται στα επτά διαγωνιστικά τμήματα του DISFF, ενώ 63 προβάλλονται στα φετινά αφιερώματα.

Το Φεστιβάλ Δράμας θα προβάλλει συνολικά 62 ελληνικές ταινίες στα διαγωνιστικά του τμήματα, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε εθνική και παγκόσμια πρεμιέρα. Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα στη Φρίντα Λιάππα και τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη και μάστερκλας του Γιώργου Μαυροψαρίδη, πρόσθεσε. Οι δύο ταινίες που θα αποσπάσουν τις κορυφαίες διακρίσεις στο Εθνικό αλλά και το Διεθνές Διαγωνιστικό του τμήμα, θα εξασφαλίσουν αυτόματα το πολυπόθητο “εισιτήριο” για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ®.

Σύμφωνα με τον κ. Σακαρίδη, το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Διαγωνιστικό πλαισιώνονται για άλλη μία χρονιά από το Διεθνές Σπουδαστικό και το Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα. Παράλληλα, συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία τα διαγωνιστικά προγράμματα Διεθνές Animation, Short & Green, και KIDDO με ταινίες για παιδιά και από παιδιά, αλλά και το Short Film Hub που φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία –με ακόμα πιο ενδυναμωμένη την παρουσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Δεν θα μπορούσε να λείπει το καινοτόμο πρόγραμμα Cinematherapy.

Φέτος το DISFF με χαρά παρουσιάζει, σε ειδικό αφιέρωμα, και τις φοιτητικές ταινίες που δημιουργήθηκαν κατά τα τρία πρώτα εξάμηνα της Κινηματογραφικής Σχολής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με εξ’ αποστάσεως μαθήματα και δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας.

Ρεπορτάζ Θ. Γωγάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ