Αργεντινή: Υπό έλεγχο η φωτιά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας

by admin
1 views

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ειδικά τεχνικά κλιμάκια κατάφεραν τελικά να ελέγξουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε χθες στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Αργεντινής, το οποίο λειτουργεί η κρατική εταιρεία πετρελαίου YPF.

Η φωτιά ξέσπασε χθες στις 16:30 τοπική ώρα σε μια γραμμή υδρογονανθράκων στον χώρο των δεξαμενών διυλισμένων παραγώγων του βιομηχανικού συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ενσενάδα της περιφέρειας του Μπουένος Άιρες, 60 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

 «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή εκκενώσεις γειτονικών οικισμών», αναφέρει σε ανακοίνωση η YPF, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων της Αργεντινής. Αρχικά, στην περιοχή παρατηρήθηκε ένα πυκνό σύννεφο καπνού, το οποίο στη συνέχεια διαλύθηκε.

Ένα κινητό συνεργείο ανάλυσης της ποιότητας αέρα της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της περιφέρειας του Μπουένος Άιρες εγκαταστάθηκε στην περιοχή, χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιος κίνδυνος στην περιοχή, διαβεβαίωσε η YPF.

Το διυλιστήριο της Ενσενάδα είναι το μεγαλύτερο της Αργεντινής και ένα από τα σημαντικότερα στη Λατινική Αμερική, το οποίο μάλιστα πρόσφατα επέκτεινε την παραγωγική του ικανότητα χάρη στις εργασίες εκσυγχρονισμού στις εγκαταστάσεις του.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθ. Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ