Αργεντινή: Ο πρόεδρος Χ. Μιλέι αρνείται να ζητήσει συγγνώμη από τον Π. Σάντσες 

by admin
0 views

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει καμμιά συγγνώμη από τον Ισπανό  πρωθυπουργό Π. Σάντσες  μετά το «διεφθαρμένη» που εκστόμισε για τη σύζυγο του  και τον χαρακτηρισμό «κακό» προς τον ίδιο προκαλώντας διπλωματική ένταση  μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από καμία άποψη. ¨Ημουν αυτός που δέχτηκε επίθεση», είπε ο υπερφιλελεύθερος  πρόεδρος σε συνέντευξή του στο κανάλι Todo Noticias (TN), ώρες μετά την επιστροφή του από το πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία, στο οποίο έδωσε μια ομιλία σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox, στην οποία αποκάλεσε τον Sánchez «κακό» και αποκάλεσε τη σύζυγό του, Begoña Gómez, «διεφθαρμένη».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η ισπανική κυβέρνηση κάλεσε την πρέσβη της στο Μπουένος Άιρες, Μαρία Χεσούς Αλόνσο, για διαβουλεύσεις και στη συνέχεια κάλεσε τον πρεσβευτή της Αργεντινής στη Μαδρίτη, Ρομπέρτο ​​Μπος.

Εν τω μεταξύ, η Αργεντινή εκτελεστική εξουσία επανέλαβε σε διάφορους τομείς ότι η Ισπανία θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για της επιθέσεις που δέχθηκαν, σύμφωνα με το Μπουένος Άιρες, εναντίον του Μιλέι.

Ο Μιλέι αρνήθηκε ότι «η σχέση» με την Ισπανία επρόκειτο να σπάσει, γιατί, της είπε, «η σχέση δεν χτίζεται από της ηγέτες, τη χτίζει ο λαός». Ταυτόχρονα, υπενθύμισε την «πολλή μετανάστευση» που έλαβε από την Ισπανία, έναν «δεσμό που δεν θα σπάσει ποτέ».

Μακριά από το να φέρει πιο κοντά της θέσεις, ο αρχηγός του κράτους της Αργεντινής κατηγόρησε τον σοσιαλιστή ηγέτη ότι έβαλε «ένα προσωπικό πρόβλημα για να δυναμιτίσει τη σχέση μεταξύ δύο χωρών».

Παρά το περιστατικό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Milei διατηρεί την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ισπανία τον Ιούνιο, όπου θα λάβει βραβείο από τη φιλελεύθερη οντότητα Juan de Mariana.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ