Απ’ τη Θεσσαλονίκη στη… Βαλτιμόρη – Κομμάτι των Nasa Funk σε σειρά του Amazon Prime

by admin
3 views

Από τη Θεσσαλονίκη, στη Βαλτιμόρη κι απ’ τις μικρές live σκηνές της πόλης στα πρώτα τους μουσικά βήματα σε μία απ’ τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές πλατφόρμες του κόσμου. Ο λόγος για τους Nasa Funk, μία από τις δημιουργίες των οποίων, το “Gonna Work it (Jayl Funk Remix)” αναμένεται να εμφανιστεί στο 5ο επεισόδιο της σειράς “Beyond Black Beauty“, μιας σειράς, που διαδραματίζεται στη Βαλτιμόρη και κυκλοφόρησε στον Καναδά ενώ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στις ΗΠΑ στο Amazon Prime.

Η συγκεκριμένη συνεργασία προέκυψε με τη συμβολή της εταιρείας παραγωγής «Breakbeat Paradise Recordings», η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στη Φλόριντα.

Η φωνή των Nasa Funk, Georges Perin μίλησε στο ertnews.gr με αφορμή τη συγκεκριμένη είδηση. «Αυτή είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει κάτι τέτοιο για τους Nasa Funk και γι’ αυτό το ανακοινώσαμε χαρούμενοι και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», λέει αρχικά εμφανώς ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή.

«Είναι μία αναγνώριση για οποιονδήποτε καλλιτέχνη να εμφανίζεται ένα κομμάτι του σε κάποια τηλεοπτική παραγωγή. Όταν αρχίζει κανείς κι έχει πάρα πολλά κομμάτια δηλωμένα, καταλήγει πάντα κάποιο να εμφανίζεται κάπου», σημειώνει και συνεχίζει λέγοντας πως χάρηκε πολύ, που γίνεται αυτό για την μπάντα, που είναι μαζί τόσα χρόνια.

Νέο single εντός του 2025

Παράλληλα, αποκαλύπτει πως έρχεται κάτι νέο για τους Nasa Funk εντός του 2025. «Έχουμε ένα καινούργιο single στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει σίγουρα μέσα στο 2025», τονίζει χαρακτηριστικά ο Georges Perin.

«Έχουμε το “Gonna Work it”, που θα εμφανιστεί και στη σειρά αλλά και το “Try And Buy”, που και αυτό κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μέσω της εταιρείας μας, με την οποία κάναμε τις τρεις τελευταίες κυκλοφορίες μας και μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το “Stand Up”, ένα κομμάτι, το πρώτο αγγλόφωνο, που κάναμε και το οποίο κυκλοφόρησε και σε μορφή βινυλίου, σε μία συλλογή της εταιρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρ’ ότι ακολουθεί παράλληλα και τον προσωπικό του δρόμο στον καλλιτεχνικό χώρο, επισημαίνει πως «οι Nasa Funk είναι η μπάντα μου» και εξηγεί πως «εκπροσωπούμε τη Θεσσαλονίκη, ίσως και την Ελλάδα σε επίπεδο αυτού του είδους μουσικής, που κάνουμε και που είναι πολύ αυστηρό, δεν παίζουμε άλλα είδη. Παίζουμε ένα συγκεκριμένο είδος funk, το οποίο λέγεται P-Funk (Parliament-Funk), γεννήθηκε στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι ένα αργό funk, έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και έχει σαν εκπρόσωπο τον George Clinton.

Απ’ τη Θεσσαλονίκη στη… Βαλτιμόρη – Κομμάτι των Nasa Funk σε σειρά του Amazon Prime

Bio: Οι Nasa Funk δημιουργήθηκαν το 1999 στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά της funk από την ίδρυσή τους, αρχικά με ελληνικό στίχο. Πρωτοτύπησαν την περίοδο 2003-2008 παντρεύοντας το hip hop με τη ζωντανή funk μουσική. Χαρακτηριστική ήταν η συνεργασία τους με τους Warriorz σε επίπεδο δισκογραφίας και live εμφανίσεων, με το «Mαρτύριο» να ξεχωρίζει και με εμφανίσεις των 9 μουσικών επί σκηνής στα μεγαλύτερα venue της πόλης. Ακολούθησαν συνεργασίες και live εμφανίσεις με σημαντικούς εκπροσώπους της hip hop σκηνής όπως οι Μικρός Κλέφτης, Βόρεια Αστέρια, Sugahspank, Tιγρέ Σποράκια.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε στα τέλη του 2005 με τίτλο “Ηippofunkochoerus”. Το καλοκαίρι του 2007 κυκλοφόρησαν ένα maxi single με τίτλο «Ό,τι και να θες», ενώ το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερo CD τους με τίτλο «Αντικειμενικά» από την δική τους “WeFunk! records”. Τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορούν σε συλλογή της Breakbeat Paradise recordings το νέο αγγλόφωνο single τους “Stand Up”. Ακολουθούν το “Gonna Work it” αλλά και το “Try and Buy” και πάλι από την Breakbeat Paradise recordings. Έχοντας εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συναυλίες στο ενεργητικό τους, καθιερώθηκαν πλέον ως ένα από τα πιο έμπειρα σχήματα της ανεξάρτητης Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Οι Nasa Funk αποτελούνται σήμερα από τους: Γιώργος Perin: φωνή-talkbox, Χάρης Καπετανάκης: σαξόφωνο-φωνητικά-πλήκτρα, Αλέκος Παπουλίδης: κιθάρα-φωνητικά, Κώστας Χασιώτης: μπάσο-φωνητικά, Αλέκος Σπανίδης: τύμπανα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ