Αποσύρθηκε από την Εθνική Γερμανίας ο Νόιερ

by admin
1 views

Όπως ο Ιλκάι Γκουντογκάν, έτσι και ο Μάνουελ Νόιερ κλείνει το μακροσκελή κεφάλαιο του στην Εθνική Γερμανίας μετά από 15 χρόνια, έχοντας “υπηρετήσει” την ομάδα 124 φορές.

Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός της “Die Mannschaft” ανακοίνωσε την απόσυρση του από την δική του αγαπημένη, λέγοντας μεταξύ άλλον πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να ξέρεις που να σταματάς.

Ο “φύλακας άγγελος” κάτω από τα δοκάρια της εθνικής Γερμανίας μέτρησε 124 εμφανίσεις στο σύνολο, ενώ τις 51 από αυτές έχει αφήσει απαραβίαστη την εστία του.//ΑΒ.

Το αντίο του Νόιερ:

«Αγαπητοί φίλαθλοι, αγαπητή ποδοσφαιρική Γερμανία,

Μετά από περισσότερα από 15 χρόνια και 124 διεθνείς αγώνες, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της καριέρας μου στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι δεν πήρα αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά και, φυσικά, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό θα μου άρεσε επίσης. Και όμως, μετά από πολλές εντατικές και μακρές συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μου, κατέληξα στην απόφαση ότι τώρα είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή να κλείσω το κεφάλαιο μου στην εθνική ομάδα.

Όταν κοιτάζω πίσω σήμερα, νιώθω περήφανος και ευγνώμων! Όχι μόνο επειδή καταφέραμε να εκπληρώσουμε το μεγάλο μας όνειρο στις 13 Ιουλίου 2014 και να γίνουμε μαζί παγκόσμιοι πρωταθλητές στη Βραζιλία. Για συνολικά 7 χρόνια και 61 παιχνίδια -μέχρι τον τραυματισμό μου- μου επιτράπηκε να οδηγήσω την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο γήπεδο ως αρχηγός. Ήταν μια τιμή που εκτιμούσα πάντα εκ νέου.

Το εντός έδρας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος ήταν μια ακόμη κορυφαία στιγμή, ακόμη κι αν δεν ήταν αρκετή για την κατάκτηση του τίτλου. Ένιωθα μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση ευφορίας και αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα σε κάθε στιγμή. Ας το διατηρήσουμε έτσι!

Πολλές ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό, τους προπονητές, τους γυμναστές και τους παίκτες που με στήριξαν από το ντεμπούτο μου στην εθνική ομάδα στις 2 Ιουνίου 2009!

Και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα εσάς, αγαπητοί μου θαυμαστές, που με στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια!

Μου άρεσε πολύ να φοράω τη φανέλα της εθνικής ομάδας. 🖤❤️💛

Σας ευχαριστώ πολύ!»//ΑΒ.



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ