Αποκάλυψη πολύ σοβαρών επιχειρήσεων απάτης μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας

by admin
2 views

Οι οργανωμένες συμμορίες εργάζονται σκληρά στην παράνομη μετανάστευση, αλλά αυτή τη φορά δεν πήραν τις βάρκες του θανάτου ως το δρόμο τους προς τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κατέφυγαν σε μια δόλια μέθοδο με σημαντικό βαθμό επαγγελματισμού και τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Lebanon Debate», οι αρχές ασφαλείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Rafic Hariri του Λίβανου μπόρεσαν, μετά από εκτεταμένες επεμβάσεις παρακολούθησης και ελέγχου, να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις Λιβανέζων στην Ελλάδα και μετά από διαδικασία ελέγχου των αναχωρήσεων και αφίξεων προς και από εκεί, αποκάλυψε την ύπαρξη οργανωμένων δικτύων που διευκολύνουν τους Λιβανέζους να λάβουν τουριστική βίζα στην Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα για οικονομικές αποζημιώσεις, αυτοί οι «τουρίστες» στη συνέχεια φεύγουν από την Ελλάδα για ευρωπαϊκές χώρες που διευκολύνουν την αποδοχή προσφύγων, όπου κατά την άφιξή τους κάνουν αίτηση για άσυλο για να μείνουν εκεί.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σε αυτό το πλαίσιο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απέκτησαν τη βίζα με απάτη είναι σιτικές σύμφωνα με τις έρευνες τις αρχικές του Λίβανου.

Η έντονη και ενεργή αυτή κίνηση τράβηξε την προσοχή των διπλωματικών κύκλων και αποτέλεσε αντικείμενο παρακολούθησης στα υψηλότερα επίπεδα, ενώ άρχισαν να επιβάλλονται αυστηροί όροι για τη χορήγηση τουριστικών βίζας, ιδίως προς την Ελλάδα.

Πηγή: lebanondebate

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ