Απευθείας συνομιλίες Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων- Η πρόταση για την αποτροπή της κλιμάκωσης στον Λίβανο

by admin
6 views

Η εφημερίδα του Κουβέιτ Al-Jarida επικαλέστηκε πηγή στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν σύμφωνα με την οποία «αντιπρόσωποι από το Συμβούλιο και τη Δύναμη Κουντς της Επαναστατικής Φρουράς πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους της αμερικανικής ασφάλειας σε Ιρακινό έδαφος στη πόλη Ερμπίλ για να συζητήσουν προτάσεις και τρόπους περιορισμού της της κλιμάκωσης στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνολική ανάφλεξη στην περιοχή.

Η αμερικανική πλευρά παρουσίασε προτάσεις, κατά τη διάρκεια της απευθείας συνάντησης,  για τη μείωση της κλιμάκωσης στα νότια σύνορα του Λιβάνου, με την προϋπόθεση  ότι η Τεχεράνη εγγυάται την αποχώρηση των μαχητών της Χεζμπολάχ και των βαρέων όπλων τους στα βόρεια του ποταμού Λιτάνι. Επίσης θα πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Σε αντάλλαγμα η Ουάσιγκτον θα πείσει το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στο νότιο Λίβανο και να μην εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στο εσωτερικό του Λιβάνου.

Η ιρανική  Δύναμη Κουντς της Επαναστατικής Φρουράς, είναι αρμόδια για ξένες επιχειρήσεις και σύμφωνα με την Κουβετιανή εφημερίδα , η συνάντηση έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ