Αντιδράσεις για τη δήλωση του Θ. Οικονόμου – Άφησε αιχμές για πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν έλεγχο στο πόθεν έσχες Μητσοτάκη

by admin
0 views

Η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει «κόκκινο» με σημείο τριβής, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε, ωστόσο, η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου, ότι υπάρχουν σκιές για πρώην βουλευτές του κόμματος που συμμετείχαν στους ελέγχους του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετωπική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μια ανάσα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Σημείο αιχμής το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη με την κυβέρνηση κάνει λόγο για μια απλή παράθεση ενός μονοσέλιδου excel που εγείρει πληθώρα ερωτημάτων.

«Δεν κατέθεσε πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης, δεν κατέθεσε δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Σε ένα σόου που μάλλον φαίνεται για φιάσκο, υπάρχει μία διαπιστωμένη πλέον παράβαση του νόμου γιατί 31/12 του 2023 ήταν σε αλλοδαπή εταιρεία, ενώ ο νόμος το απαγόρευε. Αν βάλει κανείς στο ζύγι έσοδα, καταθέσεις, επενδυτικά προϊόντα και δανεισμό, τουλάχιστον με βάση αυτά τα οποία δήλωσε ο κ. Κασσελάκης στο μονοσέλιδο excel βλέπει ότι δεν βγαίνει λογαριασμός» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο EΡΤΝews.

Πυρά στην κυβέρνηση, για τον τρόπο που αντιμετώπισε τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Ηράκλειο Κρήτης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «προκαλώ τον πρωθυπουργό της χώρας να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο το πόθεν έσχες μας για όλο το 2023. Σας οφείλει δύο χρόνια ο πρωθυπουργός. Όχι παιχνιδάκια μαζί μου κύριε Μητσοτάκη».

« Λέει δεν λειτουργεί η πλατφόρμα. Ψέμα. Λειτουργεί ακόμα η προηγούμενη πλατφόρμα, η οποία δέχεται αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες. Ο κύριος Κασσελάκης μπλέκει σκοπίμως άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αρχική δήλωση πόθεν έσχες, δηλαδή με τι λεφτά μπαίνει στην πολιτική, με τι δάνεια, με τι σπίτια, αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε το 2004».

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχτηκε την παρατυπία σχετικά με την εταιρία που διατηρούσε στην αλλοδαπή, αφότου εξελέγη πρόεδρος. « Από τα 14 μου εκτός Ελλάδας ζούσα, δεν γνώριζα τον νόμο. Μόλις τον έμαθα μεταβίβασα αμέσως την εταιρεία μου στην Αμερική. Και τυπικά όμως όντως ήμουν εκπρόθεσμος και γι’ αυτή μου την αμέλεια είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης και αν μου επιβάλει πρόστιμο θα το πληρώσω» υπογράμμισε.

Πολιτικοί διαξιφισμοί και για τη διακαναλική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Δεν θέλει να έρθει όποιος δημοσιογράφος θέλει, να ρωτήσει ότι θέλει και να απαντήσει όπως εκείνος πιστεύει εκτός κι αν αποχωρήσει από τη συνέντευξη» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, καλούμε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη ούτως ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Κόντρα για του ελέγχους επί ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Οικονόμου ότι υπάρχουν σκιές για πρώην βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι συμμετείχαν στον έλεγχο του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο Action24 « Και σας το λέω με σαφήνεια γιατί υπήρξαν κάποιες, ας το πω εντός εισαγωγικών, συναλλαγές. Σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να ήταν για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

«Τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ το Βαρεμένο;», ανέφερε σε εκείνο το σημείο ο Νικήτας Κακλαμάνης που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή ενώ πρόσθεσε «ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;».

Σε έντονο ύφος και η απάντηση του πρώην πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος ανέφερε «δεν με ενδιαφέρει να ακούσω διαβολές που από τότε συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους […] δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής […]».

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου: «δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφό μου. Τον έχω συναντήσει δυο τρεις φορές στη ζωή μου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος[…] Όσα είπε είναι αθλιότητες. Ο κύριος Κασελάκης να μας πει τι εννοεί ο κύριος Οικονόμου».

Αποστάσεις από τις αιτιάσεις του Θανάση Οικονόμου πήρε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς δεν έχουμε εγείρει θέμα ελέγχου των προηγούμενων ετών. Από το 2021 ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες » τόνισε η κ. Κεχαγιά.

Για αθλιότητα, λάσπη και χυδαιότητα κατά στελεχών του κόμματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά και στρέφει τα πυρά της κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί τραμπικές πρακτικές.

Ο κύριος Κασελάκης εστιάζει μέχρι και το τέλος αυτής της προεκλογικής περιόδου στην ανάδειξη του θετικού για πολίτες και επιχειρήσεις προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραθέτοντας το όμως και με τις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος.
Εκεί θα επιμείνει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Γιώργος Παντελάκης. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να μπουν σε φαύλο κύκλο στείρας αντιπαράθεσης με όσους απλώς επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα λίγο πριν από την ευρωκάλπη.

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η θετική οικονομική ατζέντα, με προτάσεις από τη μια αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία πολιτών και επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ