Ανταποδοτικά τέλη από εταιρείες για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία ζητά ο Χ. Γκοβεδάρος

by admin
1 views

Στην ανάγκη θέσπισης ανταποδοτικών τελών για εργασίες συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της αυξανόμενης επιβάρυνσής του από τη συνεχή διέλευση υπερβαρέων οχημάτων, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης, Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος.

Ανταποδοτικά τέλη από εταιρείες για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία ζητά ο Χ. Γκοβεδάρος
Ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χάρης Γκοβεδάρος

Ο κ. Γκοβεδάρος καλεί τους βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την περιφερειακή αρχή να διεκδικήσουν τα ανταποδοτικά τέλη μέσω νομοθετικής ρύθμισης στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης από τις εταιρείες που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου, καθώς απαιτούνται μεγάλα κονδύλια για την συντήρησή του, δεδομένου ότι επιβαρύνεται από την μεταφορά μεγάλων αντικειμένων που απαιτούνται για την κατασκευή των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργετηιας.

Ο κ. Γκοβεδάρος επικαλείται στοιχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, που έχει την αρμοδιότητα συντήρησης των 550 χιλιομέτρων του εθνικού οδικού δικτύου εντός της επικράτειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και έχει την ευθύνη της έκδοσης αδειών διέλευσης των υπερμεγεθών – υπερδιάστατων οχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από το Μάιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2024 έχουν εκδοθεί πάνω από 1.300 άδειες διέλευσης, ενώ σε κάποια έτη κατά τα οποία κατασκευάζονταν μεγάλοι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) έχουν εκδοθεί και πλέον των χιλίων, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα η κίνηση θα είναι ακόμα πιο αυξημένη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ