Αναφορές για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

by admin
1 views

Για αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο μετά την πυραυλική επίθεση στην πόλη Ματζντάλ Σαμς στην περιοχή των Δρούζων στα προσαρτημένα από το Ισραήλ, Υψίπεδα του Γκολάν που στοίχησε τη ζωή σε 12 ανθρώπους κυρίως εφήβους και παιδιά και για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί τη Χεζμπολάχ κάνουν λόγο λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για πλήγματα στην πόλη Μπουρτζ ελ-Σεμάλι περίπου τρία χιλιόμετρα από την Τύρο. Προς το παρόν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για κάποια επίθεση παρόλο που υποσχέθηκαν σκληρή απάντηση στη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera τρία χωριά κοντά στα σύνορα έχουν επίσης πληγεί. Αυτά τα «χωριά της πρώτης γραμμής» έχουν χτυπηθεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίηση μιας σειράς επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά όχι για την επίθεση στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Αφίφ αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ το BBC προσπαθεί να επαληθεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο αναχαίτισης.

Με πληροφορίες από Times of Israel και Al Jazeera

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ