Ανατροπή και με κόσμο τελικά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

by admin
3 views

Ο αγώνας της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό θα διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων στην αναμέτρηση του “Δικεφάλου του Βορρά” με τη Δράμα τη περσινή σεζόν, αλλά ο αθλητικός δικαστής άλλαξε την απόφαση του, μετά από παρανόηση που προηγήθηκε και το ματς θα γίνει με τη παρουσία φιλάθλων.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Η Διοικητική Επιτροπή Πρωταθλήματος ΟΧΕ μετά από έγγραφη ενημέρωση των σωματείων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ΣΦΠ, ανακοινώνει τα κάτωθι:

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής στη Handball Premier (22/9, 15:45, ΕΓ Μίκρας 3) ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή δεν τελεί ως κεκλεισμένων των θυρών, όπως αυτό αναφερόταν στο έγγραφο μας της 17/9/2024 (λίστα εισερχομένων στον αγώνα) βάσει της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή που είχαμε λάβει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 24.7.2024.

Βάσει αλληλογραφίας, στις 25/7/2024 είχε αποσταλεί μόνο στο σωματείο του ΠΑΟΚ ορθή επανάληψη της ποινής, στην οποία ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ η μια (1) αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών αλλά μόνο το πρόστιμο που είχε όντως επιβληθεί και αρχικά.

Η ΔΕΠ δεν έλαβε ποτέ γνώση της ορθής επανάληψης και γι’ αυτό προχώρησε στην όλη διαδικασία, όπως πράττει σε κάθε τέτοια ποινή.

Μόλις σήμερα (20/9) ενημερωθήκαμε από τον ΠΑΟΚ για την ύπαρξη του εγγράφου- ορθής επανάληψης, δύο ημέρες μετά την αρχική ποινή, το οποίο αναιρεί την αρχική απόφαση κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Βιολιτζής επικοινώνησε με τον Αθλητικό Δικαστή, Πρωτοδίκη κ. Ζάχο και αφού αρχικά του εξέφρασε την δυσαρέσκεια της διοργανώτριας αρχής για την σοβαρότατη παράλειψη να μην ενημερωθεί η Ομοσπονδία, ο αθλητικός δικαστής επιβεβαίωσε ότι τροποποίησε την αρχική ποινή, διατηρώντας μόνο το πρόστιμο.

Επιπροσθέτως, αναφέρουμε ότι λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προ ημερών σωρεία υποθέσεων ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των αποφάσεων του Αθλητικού Δικαστή και προφανώς εκ παραδρομής ούτε εκεί αναφερόταν η ορθή επανάληψη της εν λόγω ποινής.

Ως εκ τούτου και εφόσον η ποινή των κεκλεισμένων των θυρών δεν υφίσταται, ο αγώνας διεξάγεται κανονικά με παρουσία θεατών.

Τέλος , επισημαίνουμε ότι, η ΟΧΕ δεν εμπλέκεται ούτε στην διαδικασία ορισμού των Αθλητικών Δικαστών, αφού αυτή επιτελείται με κλήρωση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ούτε στην διαδικασία κλήσεων σε απολογία/επιβολής ποινών, ούτε φυσικά και στον τρόπο κοινοποίησης των αποφάσεων.

Παρόλα αυτά, η ΔΕΠ προτίθεται να έρθει σε επαφή με τον Αθλητικό Δικαστή και την Γραμματέα αυτού, προκειμένου να λυθούν διαδικαστικά θέματα και να εκλείψουν φαινόμενα όπως η εκδίκαση 70 περίπου υποθέσεων σε 2 δικασίμους το καλοκαίρι, έτσι ώστε η επιβολή των όποιων ποινών να εφαρμόζεται τουλάχιστον χρονικά σύμφωνα με την ροή των Εθνικών πρωταθλημάτων στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που διεξάγονται».//Π.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ