Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τις δηλώσεις Δένδια στην Κύπρο

by admin
7 views

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες.

Με ανακοίνωση με αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει «χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική» τη δήλωση του Νίκου Δένδια και κατηγορεί τον Έλληνα υπουργό ότι υπονομεύει τις κοινές θέσεις που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, τον καλεί «να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την κοινή θέση των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε έντονα τη χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική δήλωση του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Δένδια που στοχοποιεί τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

»Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση βάσει των εγγυητικών δικαιωμάτων της Τουρκίας που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε από απόπειρα γενοκτονίας τον “τουρκοκυπριακό λαό”, ο οποίος υπέστη κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974.

»Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τουρκικού στρατού, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον “ελληνοκυπριακό λαό” εξαλείφθηκε, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα ανατράπηκε και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

»Οι Τούρκοι στρατιώτες θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο στο μέλλον, όπως ήταν στο παρελθόν και στο παρόν.

»Καλούμε τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την κοινή θέση των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο.

»Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας προβλήματα μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα».

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Σχετική είδηση:

Ν. Δένδιας: «Πυλώνες σταθερότητας» Ελλάδα και Κύπρος – Ν. Χριστοδουλίδης: Ουσιαστική η στήριξη της Αθήνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ