Ανακοίνωση για υποψήφιες ταινίες βραβείων κοινού Lux 2025

by admin
1 views

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Κοινού LUX 2025 αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Στρασβούργο!

Πέντε εξαιρετικές ταινίες έχουν επιλεγεί, κάθε μία προσφέροντας μια μοναδική προοπτική σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα και δημιουργική αφήγηση.

Ακολουθούν οι υποψήφιες ταινίες για την έκδοση του 2025:

ANIMAL

Σκηνοθεσία: Sofia Exarchou
Ελλάδα, Αυστρία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία | 2023 | 116 λεπτά | Δράμα
Κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, οι animateurs σε ένα all-inclusive νησιωτικό θέρετρο προετοιμάζονται για την πολυάσχολη τουριστική περίοδο. Η Kalia είναι η ηγέτης της ομάδας. Χάρτινες διακοσμήσεις, γυαλιστερά κοστούμια και χορευτικά σόου γεμίζουν τη σκηνή. Καθώς το καλοκαίρι εντείνεται και η πίεση της δουλειάς αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και η πάλη της Kalia αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν τα φώτα ξανανοίγουν, το σόου πρέπει να συνεχιστεί.

Δείτε το τρέιλερ:

DAHOMEY

Σκηνοθεσία: Mati Diop
Γαλλία, Σενεγάλη, Μπενίν | 2024 | 67 λεπτά | Ντοκιμαντέρ
Νοέμβριος 2021. 26 βασιλικοί θησαυροί του Βασιλείου του Νταχόμευ είναι έτοιμοι να φύγουν από το Παρίσι για να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, τη σημερινή Δημοκρατία του Μπενίν. Μαζί με χιλιάδες άλλους, αυτά τα αντικείμενα λεηλατήθηκαν από γαλλικές αποικιακές δυνάμεις το 1892. Αλλά ποια στάση να υιοθετηθεί απέναντι στην επιστροφή των προγόνων σε μια χώρα που έπρεπε να προχωρήσει στην απουσία τους; Η συζήτηση φουντώνει μεταξύ των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Αμπομέ-Καλαβί.

Δείτε το τρέιλερ:

FLOW

Σκηνοθεσία: Gints Zilbalodis
Λετονία, Γαλλία, Βέλγιο | 2024 | 85 λεπτά | Κινουμένη εικόνα
Ο κόσμος φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του, γεμάτος από τα ίχνη μιας ανθρώπινης παρουσίας. Ο Cat είναι ένα μοναχικό ζώο, αλλά καθώς το σπίτι του καταστρέφεται από μια μεγάλη πλημμύρα, βρίσκει καταφύγιο σε μια βάρκα γεμάτη από διάφορα είδη και θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους παρά τις διαφορές τους. Στην μοναχική βάρκα που πλέει μέσα από μυθικές πλημμυρισμένες τοπιογραφίες, naviga τις προκλήσεις και τους κινδύνους της προσαρμογής σε αυτόν τον νέο κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ:

INTERCEPTED

Σκηνοθεσία: Oksana Karpovych
Καναδάς, Γαλλία, Ουκρανία | 2024 | 95 λεπτά | Ντοκιμαντέρ
Ο ήχος και η εικόνα αντιμετωπίζουν η μία την άλλη καθώς το Intercepted αντιπαραβάλλει ήσυχες συνθέσεις της καθημερινής ζωής των Ουκρανών από την πλήρη κλίμακα εισβολής με παρεμβαλλόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Ρώσων στρατιωτών και των οικογενειών τους.

Δείτε το τρέιλερ:

JULIE KEEPS QUIET

Σκηνοθεσία: Leonardo van Dijl
Βέλγιο, Σουηδία | 2024 | 100 λεπτά | Δράμα
Ως η κορυφαία παίκτρια σε μια ελίτ ακαδημία τένις, η ζωή της Julie περιστρέφεται γύρω από το παιχνίδι που αγαπά. Όταν ο προπονητής της πέσει υπό έρευνα και ανασταλεί ξαφνικά, όλοι οι παίκτες του συλλόγου ενθαρρύνονται να μιλήσουν. Αλλά η Julie αποφασίζει να σιωπήσει…

Δείτε το τρέιλερ:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οργανώνει δωρεάν προβολές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υπότιτλους σε 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ταινίες παρακολουθώντας μια εμπορική προβολή σε έναν κινηματογράφο κοντά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να αξιολογήσετε τις ταινίες πατήστε www.luxaward.eu!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ