Αλ.Μεϊκόπουλος: «Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες για το ζήτημα του LNG στον Παγασητικό»

by admin
2 views

«Ο αγώνας προκειμένου να μην εγκατασταθεί σταθμός LNG εντός του Παγασητικού δόθηκε πρωτίστως από τους πολίτες, από περιβαλλοντικές συλλογικότητες, από το σύνολο των επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας που εναντιώθηκαν με τρόπο επιστημονικό, τεκμηριωμένο και συντονισμένο στην επένδυση, αλλά και από τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοπικά που παρακολούθησαν στενά, βήμα-βήμα την κάθε εξέλιξη και παρενέβαιναν σε κάθε στάδιο και με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα ζητώντας εξηγήσεις σε μία επένδυση πλήρως ασύμβατη με το περιβάλλον και την ασφαλή διαβίωση των πολιτών της Μαγνησίας» ανέφερε στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, παραθέτοντας το χρονικό του κοινοβουλευτικού του έργου σχετικά με το θέμα.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Δήμαρχος Βόλου ήταν ο πρώτος που «καλωσόρισε» την επένδυση στη Μαγνησία, οργανώνοντας μάλιστα σχετική εκδήλωση το 2020 για την παρουσίαση του σχεδιαζόμενου έργου. Ήταν επίσης η παράταξη του που αποχώρησε από τη σχετική συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με θέμα την κατασκευή μονάδας LNG στον Παγασητικό, το οποίο και τελικά γνωμοδότησε αρνητικά στην επένδυση με τις ψήφους της μειοψηφίας».

Ενόψει της Επίκαιρης Ερώτησης του Α. Μεϊκόπουλου στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα για το θέμα ο ίδιος αναφέρει: «διαπίστωσα ότι την ίδια ημέρα και μάλιστα νωρίτερα από την προγραμματισμένη δική μου συζήτηση, αναμένεται να συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση του τοπικού Βουλευτή της συμπολίτευσης με ακριβώς το ίδιο θέμα. Αυτό, παρά το γεγονός ότι η δική μου παρέμβαση είχε κατατεθεί ημέρες νωρίτερα. Ελπίζουμε η συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην μετατραπεί σε επικοινωνιακή φιέστα με τυμπανοκρουσίες για δήθεν σταμάτημα της επένδυσης μετά τις πρωτοβουλίες βουλευτών και «φίλων» της ΝΔ και ότι θα δοθούν σαφείς και οριστικές απαντήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ