Αλ.Βούτσιτς: Πραγματοποιήσαμε σημαντικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς

by admin
1 views

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε το Σάββατο στο Βελιγράδι ότι είχε μια «πολύ χρήσιμη και καλή» συνομιλία με τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Γουίλιαμ Μπερνς.

Ο Μπερνς επισκέφτηκε τη Σερβία την προηγούμενη εβδομάδα και ο Βούτσιτς χαρακτήρισε «γελοία» τα σχόλια ότι η επίσκεψη του ανώτατου αξιωματούχου των ΗΠΑ κρατήθηκε μυστική στη Σερβία, ενώ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ήταν διαφανής, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

«Ξέρετε, μιλήστε με τους καλεσμένους σας και δείτε αν αρέσει στο κοινό ή όχι… Εμείς, ως σοβαρή χώρα, πιστεύαμε ότι ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος, και οι Αμερικανοί, ως η πιο σοβαρή χώρα στον κόσμο μαζί με την Κίνα, θεώρησε ότι ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος παρακολούθησης της επίσκεψης», είπε ο Βούτσιτς.

Μέχρι τη δήλωση του Βούτσιτς το Σάββατο, κανένας από τους αξιωματούχους στη Σερβία ή στις ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε την επίσκεψη του Μπερνς στο Βελιγράδι.

Ο Βούτσιτς πρόσθεσε ότι τα θέματα της συνομιλίας του με τον αρχηγό της CIA ήταν «σημαντικά για το μέλλον» της περιοχής και της Σερβίας και ότι η μεταξύ τους συνάντηση ήταν «σημαντική».

Στις 23 Αυγούστου, ο Μπερνς ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο, έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου χαρακτήρισε την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στην Πρίστινα ως «σημαντική ιστορική στιγμή» στις σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΗΠΑ.

Ο Μπερνς συναντήθηκε επίσης στην Πρίστινα με την πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, και με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου (AKI), Petrit Ajeti, σύμφωνα με το REL.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ