Αλόνσο: «Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

by admin
1 views

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντιέγκο Αλόνσο στο κανάλι της “πράσινης” ΠΑΕ:

Ποιές είναι οι πρώτες εικόνες που έχετε από τον Παναθηναϊκό;

«Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, τον πλέον σπουδαίο στη χώρα. Ξέρω ότι την τελευταία τριετία η ομάδα κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο. Πλέον είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε».

Έχετε δει παιχνίδια της ομάδας;

«Έχω δει όλα τα παιχνίδια. Όλα. Και με τον προπονητή τον Ιβάν και με τον Τερίμ. Η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, βρέθηκε κοντά στο πρωτάθλημα αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα έχει μια καλή βάση, την οποία σκοπεύουμε να βελτιώσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τι σας κέρδισε στην προσέγγιση του Παναθηναϊκού;

«Είναι πολύ μεγάλη ομάδα και ήταν στόχος, ήταν πρόκληση να αναλάβω μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Το ήθελα πολύ, είμαι προπονητής που παίζει για τίτλους και μου αρέσει η ομάδα μου να πρωταγωνιστεί. Ξέρω πως ο Παναθηναϊκός έχει 14 χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα, οπότε για εμένα είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία να κυνηγήσω τον τίτλο. Και κάτι ακόμα. Με κάλυψε απόλυτα το πλάνο του τεχνικού διευθυντή και τα λόγια του προέδρου. Είναι ένα πρότζεκτ που ήρθα να υπηρετήσω με χαρά».

Μιλήσατε με ανθρώπους πριν πάρετε την απόφασή σας να έρθετε στην Ελλάδα;

«Πήρα πολλές πληροφορίες από συναδέλφους μου. Για το σύλλογο, το πρωτάθλημα, την χώρα. Όλες ήταν θετικές. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η σοβαρότητα που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός και μου έδωσε ηρεμία. Μιλήσαμε για την ενίσχυση του ρόστερ και όλα θα πάνε καλά».

Ποιες είναι οι βασικές σας ποδοσφαιρικές αρχές;

«Θέλω να κερδίζω. Ήθελα οι ομάδες μου να πρωταγωνιστούν. Να έχουν ένταση, η πίεση ψηλά, ο έλεγχος του παιχνιδιού. Αυτή είναι η φιλοσοφία που θέλω να περάσω. Ομάδα με ένταση και έλεγχο του αγώνα».

Πως διαχειρίζεστε τα αποδυτήρια;

«Πρέπει ένας προπονητής να θεωρεί οικογένεια τους πάντες. Αν υπάρχει αυτό το κλίμα, όλα γίνονται πιο εύκολα. Θέλω να είμαστε όλοι μαζί. Παίκτες, προσωπικό, φίλαθλοι. Αν όλοι δουλεύουν για κοινό στόχο, τα πάντα γίνονται καλύτερα».

Είναι ένα έξτρα κίνητρο να πετύχετε στην Ευρώπη, εδώ όπου κάνατε καριέρα και ως προπονητής;

«Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε ο Παναθηναϊκός και τον ευχαριστώ. Για εμένα αυτή η θέση είναι μια ρεβάνς για όσα έγιναν στη Σεβίλλη. Έμεινα λίγο και για αυτό τα αποτελέσματα δεν ήταν επιθυμητά. Θα κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Η πίεση είναι κάτι συνηθισμένο. Οι προκλήσεις είναι πάντα μεγάλες για τον Παναθηναϊκό. Θα δουλέψουμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι για την Ευρώπη. Ορίζω το φώτο φινις για τις 31 Αυγούστου, όταν θα έχει δημιουργηθεί και μέσα από τις μεταγραφές το ρόστερ που θα παλέψει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ