Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

by admin
4 views

Χθες Δευτέρα, πολλά βαγόνια τρένου εκτροχιάστηκαν στη ρωσική πόλη Στάρι Οσκόλ της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, ενώ μια ημέρα νωρίτερα, άλλα 9 βαγόνια που μετέφεραν σιτηρά εκτροχιάστηκαν στο Λίσκι της περιφέρειας του Βορονέζ. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά κατά τα οποία τρένα εκτροχιάστηκαν μυστηριωδώς σε διάφορα μέρη της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει το Newsweek.

Τα περιστατικά με τους εκτροχιασμούς τρένων έχουν καταγραφεί με αναρτήσεις των ρωσικών ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Η αμαξοστοιχία στο Στάρι Οσκόλ εικάζεται ότι εκτροχιάστηκε κοντά στις εγκαταστάσεις της μεγάλης μεταλλευτικής εταιρείας Λεμπεντινσκόγια και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Στο Λίσκι, περίπου 610 χλμ. νότια της Μόσχας, το τρένο εκτροχιάστηκε στο σταθμό, με την επίσημη εκδοχή να αναφέρει ότι το ατύχημα προκλήθηκε από δυσλειτουργία του συστήματος ελέγχου, πάλι χωρίς θύματα. Από την πλευρά τους, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας φέρονται να μην βλέπουν ξένη ανάμειξη.

Στις 26 Ιουνίου, 9 βαγόνια τρένου εκτροχιάστηκαν στη Δημοκρατία του Κόμι, βορειοανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 40 άλλοι. Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ανέφεραν ότι το ατύχημα προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις που αποσταθεροποίησαν τις ράγες.

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία
Φώτο Αρχείου – Θανατηφόρο ήταν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δημοκρατία του Κόμι (Russian Emergency Ministry Press Service via AP)

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, στις 9 Ιουνίου, πολλά βαγόνια εμπορικών τρένων εκτροχιάστηκαν στο Νοβοτροΐτσκ της περιφέρειας του Όρενμπουργκ και 5 βαγόνια καυσίμων εκτροχιάστηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ κοντά στο λιμάνι της Ουστ-Λούγκα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας, σύμφωνα με το κανάλι Astra Telegram.

Παρόλο που η Ουκρανία έχει εξαπολύσει σειρά χτυπημάτων κατά των ρωσικών διυλιστηρίων πετρελαίου, δεν έχει ακόμη βάλει στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις εξαγωγής πετρελαίου. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι Ουκρανοί εμπλέκονται στα περιστατικά στους ρωσικούς σιδηροδρόμους, αν και υπήρξαν κατηγορίες για σαμποτάζ μετά από προηγούμενες επιθέσεις.

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη ΡωσίαΑλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία
Φώτο Αρχείου (Russian Emergency Ministry Press Service via AP)

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Ουκρανικό Κέντρο Εθνικής Αντίστασης ανέφερε ότι Ουκρανοί αντάρτες είχαν ανατινάξει ένα ρωσικό τρένο στην κατεχόμενη περιοχή της Ζαπορίζια, ενώ τον Μάιο του 2023, τα δρομολόγια τρένων μεταξύ Συμφερόπολης και Σεβαστούπολης στην Κριμαία διακόπηκαν λόγω «ξένων παρεμβάσεων».

Πηγές: Newsweek, LRT

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ