Αλκαράθ – Πολ: Ένα matchup γεμάτο “θρίλερ” στα προημιτελικά του Wimbledon (video)

by admin
4 views

Ο Τόμι Πολ είναι ο αντίπαλος του Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του WImbledon, και ένα από τα τρία τελευταία εμπόδια του Ισπανού στο δρόμο προς την υπεράσπιση του τίτλου του.

Κι αν με μια πρώτη ανάγνωση ο Αλκαράθ μοιάζει το απόλυτο φαβορί, η ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων δείχνει πως ο Πολ αποτελεί έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους για αυτόν, έχοντας βρει τον τρόπο να του δημιουργεί προβλήματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχει κερδίσει δύο από τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία ήταν ιδιαίτερα θεαματικά και συναρπαστικά σε εξέλιξη.

Το σκορ τους στα head-to-head καθιστά τον Πολ τον μοναδικό παίκτη που είναι “ισόπαλος” απέναντι στον Αλκαράθ (2-2), μεταξύ παικτών που έχουν δώσει τρεις ή περισσότερους αγώνες με τον 21χρονο σταρ.

Υπάρχουν άλλοι πέντε παίκτες που έχουν θετικό head-to-head απέναντι στον Αλκαράθ (Ζβέρεφ, Σίνερ, Τζόκοβιτς, Αλιασίμ, Ναδάλ).

Επομένως, είναι σαφές πως ο 27χρονος Αμερικανός συνιστά ένα από τα πιο “ζόρικα” matchup για το νεαρό σούπερ σταρ.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, προερχόμενος από τίτλο στο τουρνουά στο Queens του Λονδίνου και μετρώντας πλέον εννιά διαδοχικές νίκες στο γρασίδι.

Όλα αυτά, βέβαια, θα χρειαστεί να τα επιβεβαιώσει σε μια πολύ πιο απαιτητική πίστα, αφού οι δύο παίκτες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε Grand Slam.

Ο Αλκαράθ, παρ’ ότι έξι χρόνια νεότερος, είναι πολύ πιο έμπειρος από τέτοια παιχνίδια και ενδεχόμενος αποκλεισμός του θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη.//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ