Αλγερία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Τεμπούν επανεξελέγη με 84,3%, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα

by admin
1 views

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στις 7 Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας το 84,3% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών που ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου Ομάρ Μπελχάτζ.

Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, η εκλογική αρχή Anie είχε ανακοινώσει την περασμένη Κυριακή τη νίκη του Τεμπούν με 94,65%.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το ποσοστό της συμμετοχής–κύριο ζήτημα των εκλογών–ανήλθε σε 46,10%–και όχι κατά μέσο όρο 48% που είχε ανακοινώσει η Anie.

Η προσέλευση ήταν μείζον στοίχημα στις εκλογές, ενώ η νίκη του 78χρονου Τεμπούν ήταν αναμφισβήτητη για τους ειδικούς. Εκτός από τον ισλαμιστή υποψήφιο, ο άλλος αντίπαλος ήταν ο Γιούσεφ Αουσίς, πρόεδρος του Μετώπου των Σοσιαλιστικών Δυνάμεων, του παλαιότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που έχει την εκλογική του βάση στην Καβυλία, στην ανατολική Αλγερία.

Για την πρώτη του θητεία, ο Τεμπούν κέρδισε τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2019 λαμβάνοντας το 58% των ψήφων αλλά με συμμετοχή 39,83% (60% αποχή).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ