Ακυρώθηκε η εθνική στον τελικό των 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed

by admin
0 views

Το φινάλε της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης του Βελιγραδίου αποδείχθηκε «πικρό» για την ελληνική αποστολή.

Η ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed τερμάτισε τρίτη στον τελικό του αγωνίσματος με 3:46.35, αλλά η χαρά για την κατάκτηση ακόμη ενός μεταλλίου αποδείχθηκε πρόσκαιρη, καθώς η ελληνική ομάδα ακυρώθηκε, όπως και η Πολωνία, που είχε φτάσει πρώτη στον τερματισμό.

Η εθνική αγωνίστηκε και πάλι με αλλαγμένη κατά 50% σύνθεση, σε σχέση με εκείνη που μετείχε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη (έκανε την πρώτη κούρσα της ζωής του κάτω από τα 53΄΄ στα 100μ. ύπτιο, έστω κι αν δεν καταγράφεται επίσημα), τον Γιώργο Ασπουγαλή, τη Γεωργία Δαμασιώτη και τη Νόρα Δράκου, η οποία αποδείχθηκε η «μοιραία», καθώς ήταν αυτή που βιάστηκε για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου (!) να πέσει στο νερό (της δόθηκε αντίδραση -0.04, ενώ επιτρέπεται μέχρι 0.03).

Μετά τις ακυρώσεις, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε το Ισραήλ (που αρχικά είχε τερματίσει δεύτερο) με χρόνο 3:45.74 και ακολούθησαν η Γερμανία με 3:48.12 και η Ουγγαρία με 3:48.79.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ