Αγορές – Ημερήσια ενημέρωση: Υποτονικό το επενδυτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

by admin
1 views

Ήπιες ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα 30/7 οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς αναλυτές, διαχειριστές κεφαλαίων και επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Από τον Παντελή Μάνο

Η προσοχή είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, και αναμένεται να θέσει τις βάσεις για χαμηλότερο κόστος δανει-σμού, αφού ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει πάρει πτωτική πορεία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ηθα διατηρήσει ξανά το βασικό της επιτόκιο σταθερό, στο 5,25-5,5, σε υψηλό 23 ετών δηλαδή. Και παρότι, η απόφαση για τα επιτόκια φαίνεται αδιάφορη, η συνεδρίαση μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για στροφής της νομισματικής πολιτικής από τον Σε-πτέμβριο, κάτι που ίσως φανεί στην ορολογία που θα χρησιμοποιήσει στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, την Πέμπτη. Οι πιθανότητες να μειώσει τα επιτόκια ή να τα διατηρήσει σταθερά θεωρούνται ίσες από τους αναλυτές, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο στόχο του 2% της BOE τους τελευταίους δύο μήνες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο εμφανίζει άνοδο κατά 0,63%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,56%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,53%, το Μιλάνο ενισχύεται σε ποσοστό 0,67% ενώ στο Λονδίνο ο σημειώνει απώλειες κατά 0,18%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας περίπου70εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κινή-θηκε πέριξ των 1460μονων παρουσιάζοντας μικρές απώλειες.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται καθοδικά κατά 1 μονάδα βάσης, στο 2,35%. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχωρεί, επίσης, κατά 1 μονάδα βάσης, στο 3,06%. Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κι-νείται χαμηλότερα κατά 1 bps στο 3,71%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου υποχωρεί κατά 2 μο-νάδες βάσης, στο 3,16%, όπως και της Πορτογαλίας που κυμαίνεται στο 2,96%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει πτώση κατά 1 μονάδα βάσης, στο 3,35%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Σε πτωτική πορεία κινούνται, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 1,%, στα 5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη πτώση 1,%, βρίσκεται στα $ .

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γιεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,0808 δολ./ευρώ ενώ με το ια-πωνικό ενισχύεται στα 154,90 γιεν/δολ.

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου να διαπραγματεύ-ονται στα 2432,30 δολ./ουγκιά. Επίσης, κέρδη καταγράφει και το ασήμι, που επιστρέφει πάνω από τα 28 δολάρια ανά ουγκιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ