«Ήμουν κι εγώ εκεί όταν η Μπάιλς έγινε GOAT»

by admin
1 views

Η ρουτίνα της ήταν πραγματικά από αυτές που κάνει τη μέρα σου ξεχωριστή, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό. Δεν θα μπω στον πειρασμό να περιγράψω 3,5 περιστροφές ή ότι άλλο εξειδικευμένο θα μπορούσε να εκθέσει την ημιμάθειά μου. Όμως, μπορώ να σας πω ότι τα ακροβατικά της ήταν συγκλονιστικής έντασης και ακρίβειας.

Όλο αυτό το πακέτο προς τους λάτρες του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής είχε και το ψυχολογικό περίβλημα μιας μακράς τριετίας με την εγκατάλειψη στο Τόκιο, την απομόνωση της ίδιας και την σταδιακή ανάκαμψη με τη θεραπεία, το γάμο της και την επιστροφή της. «Ξύπνησα το πρωί και είχα συνεδρία με την ψυχοθεραπεύτριά μου για να είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το κάνω», ανέφερε η Μπάιλς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ιστορική επιτυχία της, προσθέτοντας περισσότερο δράμα σε αυτό το περίβλημα. Η Μπάιλς έγινε η τρίτη γυναίκα στην ιστορία που κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρώτη χωρίς να είναι συνεχόμενα (2016 στο Ρίο και 2024 στο Παρίσι). Έφτασε τα 6 χρυσά μετάλλια και 9 συνολικά.

Και την κατάλληλη στιγμή, όταν ανακοινώθηκε η τεράστια βαθμολογία της στο έδαφος που επιβεβαίωσε τη νίκη της, έδειξε στην κάμερα την άκρη του κολιέ της… Στα ελληνικά θα λέγαμε ότι πρόκειται για την ταπεινή μας γίδα. In English είναι Goat που πλέον χρησιμοποιείται ως αρκτικόλεξο G.O.A.Τ. για να περιγράψει τον καλύτερο όλων των εποχών (Greatest Of All Time). «Ήξερα ότι θα προκαλέσει συζητήσεις και αμφισβήτηση, αλλά ήθελα να το κάνω. Είμαι πραγματικά περήφανη γι’ αυτό που πέτυχα μετά από τρία χρόνια σκληρής προπόνησης σε ψυχολογία και φυσική κατάσταση», τόνισε με την μεγάλη άνεση που έχει μπροστά στην κάμερα. Όση είχε ακριβώς και τρία χρόνια νωρίτερα στο Τόκιο σε μια δυσάρεστη γι’ αυτήν κατάσταση, να παραδεχθεί ότι πάγωσε, ότι φοβήθηκε, ότι έχει πρόβλημα. Μερικές φορές θέλει μεγάλη δύναμη να παραδεχθείς μια αδυναμία.

Η Σιμόν Μπάιλς είναι σταρ. Προσέφερε μια από τις πιο δυνατές στιγμές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι GOAT. Είναι ευλογία για το άθλημά της. Όλοι οι χολιγουντιανοί αστέρες που βρέθηκαν στο Μπερσί και άλλοι τόσοι που δεν μπόρεσαν να παραστούν, ήξεραν ότι εκεί γραφόταν ιστορία. Και ήθελαν να γίνουν μέρος της. Να πουν, παρά το στάτους τους, «ήμουν κι εγώ εκεί, όταν η Σιμόν Μπάιλς έγινε GOAT».

Χρήστος Σαράντος

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ