Έχει… σφυγμό η ΑΕΚ (highlights)

by admin
2 views

Η ΑΕΚ δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα την Πέμπτη από την Νόα, ωστόσο φάνηκε να το ξεπερνάει, καθώς με μια μεστή εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 στην άδεια από κόσμο “OPAP Arena”.

Τα τέρματα της αναμέτρησης πέτυχαν οι Γκαρσία, Πήλιος και Τσούμπερ, με τον άλλοτε μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα να ανοίγει λογαριασμό με τα “κιτρινόμαυρα”.


Ο αγώνας:

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού προσπάθησε να δείξει στους Κρητικούς, πως θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 5ο λεπτό και άνηκε στην ΑΕΚ. Ο Γκαρσία μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε από πλάγια θέση αλλά η προσπάθεια του πέρασε άουτ. Στο 9ο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ, όταν ο Λιούμπισιτς μπήκε από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Πινέδα, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στα πόδια του Άμραμπάτ αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χριστογεώργος. Το τέρμα που έψαχνε η “Ένωση”, ωστόσο δεν άργησε να… έρθει. Σε μια υπέροχη εκδήλωση αντεπίθεσης ο Άμραμπατ βρήκε με σέντρα από τα δεξιά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γκαρσία και αυτός με μια άψογη κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρε του ΟΦΗ κάνοντας το 1-0.

Έχει… σφυγμό η ΑΕΚ (highlights)
(INTIME)

Ο “Δικέφαλος” δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 14ο λεπτό βρήκε και δεύτερο τέρμα. Ο Σιμάνσκι βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Πήλιο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα με τα “κιτρινόμαυρα”. Στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου αλλά το σουτ του Πολωνού μέσου πέρασε ψηλά άουτ. Στο 25ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου τα καρέ του ΟΦΗ, ο Πήλιος έκλεψε, πάσαρε στον Γκαρσία στην πλάτης άμυνας, αυτός έκανε την σέντρα, αλλά ο Πινέδα που ερχόταν σαν… τρέιλερ δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Χριστογεώργο. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου 45λέπτου ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι Πήλιος και Μουκουντί έκοψαν τις προσπάθειες του Ισέκα και Νας πριν δημιουργηθούν ευκαιρίες. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο δεν άλλαξε καθώς τόσο η προσπάθεια του Πινέδα, όσο και του Λιούμπισιτις δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Έχει… σφυγμό η ΑΕΚ (highlights)Έχει… σφυγμό η ΑΕΚ (highlights)
(INTIME)

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την ΑΕΚ σε ρόλο οδηγού, στο 49ο λεπτό ο Πινέδα μετά από γύρισμα του Ρότα έκανε το σουτ, αλλά ο Λιούμπισιτς λειτούργησε περισσότερο σαν αμυντικός και έκοψε την προσπάθεια του συμπαίκτη του. Στο 55ο λεπτό ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ με τον Αποστολάκη που μόλις είχε περάσει στο ματς, αλλά ο Σιμάνσκι πήρε την… μπουκιά από το στόμα του νεαρού μεσοεπιθετικού. Στο 64ο λεπτό η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παραλίγο να τριπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βίντα στην καρδιά της περιοχής έκανε την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Πινέδα, αλλά ο Μεξικανός από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 82ο λεπτό η ΑΕΚ έβαλε τέλος στην αναμέτρηση. Ο Πήλιος από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή πάσαρε στο ύψους του πέναλτι στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 3-0. Στιγμές αργότερα και ενώ το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί ο Λαμέλα με μια πάσα με το εξωτερικό προσπάθησε να βρει τον Σιμάνσκι αλλά ο Γκονζάλες στέρησε το γκολ από τον Πολωνό. Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, καθώς το πλασέ του Περέιρα πέρασε άουτ. Η “Ένωση” επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Super League, αφήνοντας πίσω τον αποκλεισμό από την Νόα.

Έχει… σφυγμό η ΑΕΚ (highlights)Έχει… σφυγμό η ΑΕΚ (highlights)
(INTIME)

Γκολ: 11′ Γκαρσία, 14′ Πήλιος, 83′ Τσούμπερ
Κίτρινές: 36′ Γκαρσία, 78′ Λαμέλα, 90+2′ Μουκουντί / 25′ Γκονζάλες, 69′ Μπάκιτς
Κόκκινες:
Δοκάρι:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (66′ Ουντουμπάτζο) , Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66′ Λαμέλα), Άμραμπατ, Κοϊτά (79′ Περέιρα), Λιούμπισιτς (79′ Μάνταλος), Γκαρσία (66′ Τσούμπερ).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (80′ Γιούνγκ, Γκαγέγκος (80′ Κουτεντάκης, Καραχάλιος (63′ Χιμένεθ), Μπάκιτς,(Αμπάντα) Ριέρα, Νας (55′ Αποστολάκης), Ισέκα

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη Super League:

Σάββατο (17/08)

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2
Βόλος – Ολυμπιακός 0-2

Κυριακή (18/08)

Λεβαδειακός – Athens Kallithea 0-0
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Ατρόμητος – Άρης 1-1
ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0

Δευτέρα (19/08)

21:00 Παναιτωλικός – Λαμία.//ΝΚ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ