Έφυγε από την ζωή ο Τότο Σκιλάτσι

by admin
2 views

Ο παλαίμαχος επιθετικός, έχασε τη σκληρή μάχη, που έδινε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 χρόνων βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί το θάνατο του Σαλβατόρε «Τοτό» Σκιλάτσι, που έχασε τη μάχη, μετά από νοσηλεία στο πνευμονολογικό τμήμα του δημοτικού νοσοκομείου του Παλέρμο, σε ηλικία μόλις 59 ετών. Ο ήρωας της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο κύπελλο του 1990, πριν δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο παχύ έντερο και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες σε σοβαρή κατάσταση. Τελικά δεν τα κατάφερε, χάνοντας την μάχη.

Σε διεθνές επίπεδο αποτέλεσε την έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, βοηθώντας την Ιταλία με αποφασιστικά γκολ να κατακτήσει την τρίτη θέση στη διοργάνωση που φιλοξενούσε. Έχοντας μια μόνο διεθνή συμμετοχή πριν την έναρξη της διοργάνωσης, μπήκε σαν αλλαγή στους δύο πρώτους αγώνες, ο Σκιλάτσι σκόραρε έξι φορές, κατακτώντας το Χρυσό Παπούτσι ως πρώτος σκόρερ και κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα του τουρνουά ως καλύτερος παίκτης, ξεπερνώντας τον Λόταρ Ματέους (2ος) και τον Ντιέγκο Μαραντόνα (3ος).//Κ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ