Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός

by admin
0 views

«Μ’ ένα όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό» τραγουδούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και πλέον ενενήντα λεπτά μένουν από το να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία όλων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μία ξέφρενη πορεία φέτος στο Conference League και η Ελλάδα θα δει μία ομάδα της σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA για δεύτερη φορά στα χρονικά και πρώτη έπειτα από 53 χρόνια. Οι “ερυθρόλευκοι” ευελπιστούν να φέρουν στη χώρα μας το πρώτο ευρωπαϊκό σ’ αυτό το επίπεδο, περίπου έναν μήνα μετά την κατάκτηση του Youth League από την ομάδα νέων του συλλόγου.

Το παιχνίδι αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ιστορική σημασία, καθώς θα γίνει στην “OPAP Arena” της Νέας Φιλαδέλφειας και θα είναι η 8η φορά που η χώρα μας φιλοξενεί έναν ευρωπαϊκό τελικό. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Φιορεντίνα, έχουν δώσει τριψήφιο αριθμό αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις απέναντι σε ιταλικές ομάδες (7-5-16, 26-50 γκολ). Στο 1-3-1 η Φιορεντίνα με ελληνικές ομάδες, έχει 1-2-1 με τον ΠΑΟΚ και το 1-1 με την ΑΕΚ στην Αθήνα (2008) για το τότε Κύπελλο UEFA.

Διαιτητής ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας. Ο 44χρονος Πορτογάλος είναι διεθνής από το 2012 (elite κατηγορία). Τον Σεπτέμβριο του 2023 ήταν ο άρχοντας του ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1, οπότε γνωρίζει από “ερυθρόλευκους”, αλλά και Νέα Φιλαδέλφεια. Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, έχει 68 διεθνή ματς, από τα οποία τα περισσότερα είναι για το Champions League. Τον Νοέμβριο του 2020 ήταν “παρών” στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0 και τον Απρίλη του 2023 στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0.

«Στην προπόνηση είδα την όρεξη, το κίνητρο, τη θέληση για το ματς. Πρέπει να πιστέψουν ότι όσα έχουν κάνει ως τώρα είναι καλά και να τα κάνουν για άλλο ένα ματς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αν δεν τα έχουν δώσει όλα στην προπόνηση, τότε πρέπει να τα δώσουν στο παιχνίδι. Φυσικά και υπάρχει κίνητρο, δίψα και το πάθος. Θα ήταν ανόητος όποιος έφτανε μέχρι εδώ και δεν είχε όρεξη. Το είδαμε στην προπόνηση, οι παίκτες είναι γεμάτοι ενθουσιασμό για το ματς» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Ορτέγκα, καθώς ο Αργεντινός αριστερός μπακ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ