Έρευνα και ανάδειξη του Αρχαίου Γυμνασίου στη Μίεζα

by admin
1 views

Εφτά νέες ηθοποιοί και ένας τραγουδιστής, στο γυμνάσιο της Μίεζας, στη σχολή του Αριστοτέλη, αφηγούνται  την ιστορία της Μήδειας του Ευριπίδη.

Τη θεατρική παράσταση «Η Μήδεια στη Μίεζα» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας παρακολούθησε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Νωρίτερα, η υπουργός Πολιτισμού και ο δήμαρχος Νάουσας υπέγραψαν  την προγραμματική σύμβαση για την έρευνα και την ανάδειξη του Αρχαίου Γυμνασίου της Μίεζας» όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Αλέξανδρο και τους νεαρούς Μακεδόνες, που άλλαξαν τον κόσμο.

Η Αγγελική Κοτταρίδη,  με την ερευνητική ομάδα της αναλαμβάνει την ανασκαφή.

«Η πληροφορία, Πλούταρχος αγαπημένος, λέει ότι εδώ στη Μίεζα και αυτό είναι το μόνο στοιχείο, που έχουμε για να το πούμε αυτό, ο Φίλιππος έκανε σχολή και διατριβή δηλαδή έναν τόπο διδασκαλίας και διαμονής για τους άλλους δυο τον Αριστοτέλη και τον Αλέξανδρο», σημείωσε η Αγγελική Κοτταρίδη για τον συγκεκριμένο χώρο.

Η Μίεζα ήταν μια μικρή πόλη της ερατεινής Ημαθίας, χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου στη μέση περίπου του δρόμου, που ένωνε τις Αιγές, την βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων με την Πέλλα. Tο πρώτο μισό του 4ου αι. π.Χ. είχε αναπτυχθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να γίνει τόπος της δεύτερης κατοικίας της βασιλικής οικογένειας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ