Έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

by admin
0 views

Μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.  Δημήτρη Κουρέτα στην ορεινή Αργιθέα και τη δέσμευσή του, ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην περιοχή,  ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Κώστας Τέλιος συνοδευόμενος από τους εντεταλμένους περιφερειακούς σύμβουλους κ.κ. Κώστα Μπαρμπούτη και Αθηνά Πέτσα και την προϊσταμένη των συγκοινωνιακών έργων κ. Φωτεινή Καλλιάρα, επισκέφτηκαν την περιοχή  προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες που γίνονται κατά τόπους στο επαρχιακό δίκτυο του νομού στα πλαίσια της εργολαβίας «Έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας».  Είναι μια σύνθετη εργολαβία που περιλαμβάνει πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης όλων των τύπων (πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, πληροφοριακές και ρυθμιστές κυκλοφορίας και οριζόντια σήμανση, κυρίως με τη διαγράμμιση στο κέντρο της οδού.                                (

Πιο αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει:

  • Βελτίωση της απαραίτητης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, τοποθέτηση – βελτίωση στηθαίων ασφαλείας.
  • Ασφαλτικές εργασίες σε συγκεκριμένα σημεία που χρήζουν αύξηση της παρεχόμενης πρόσφυσης – τριβής, βελτίωση οδοφωτισμού συγκεκριμένων διασταυρώσεων στο επαρχιακό δίκτυο, καθώς και βελτίωση διαχείρισης ομβρίων για την ορθή και ταχεία απαγωγή αυτών, από το οδόστρωμα.
  • Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Μουζακίου, πριν από την γέφυρα.

Πρόσφατα έγινε η τοποθέτηση 180 τεμ. πινακίδων σήμανσης και η διαγράμμιση στον άξονα της επαρχιακής οδού 3, στο τμήμα Μουζακίου – Αργιθέας, καθώς και στο τμήμα Γέφυρας Κοράκου –Βραγκιανών (επ.ο. 26).

Επίσης, γίνονται εργασίες σε 4 κόμβους (διασταύρωση  Λαζαρίνας – Γελάνθης, 2 κόμβους εισόδου στον οικισμό Γελάνθης, 1 κόμβος στο εργοστάσιο Ζαχάρεως) με την τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ