Ένοχος ο Τραμπ για 34 κακουργήματα: Φόβοι ακραίας πόλωσης και επεισοδίων – «Στημένη η δίκη»

by admin
1 views

Η χθεσινή καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη συσπειρώσει γύρω του, τόσο τους υποστηρικτές του όσο και κορυφαία στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Φαινομενικά δηλαδή ο πρώην πρόεδρος- που συστηματικά εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά τα νομικά προβλήματα του- μοιάζει ενισχυμένος.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Η λεγόμενη σκληρή εκλογική βάση του είναι πιο συμπαγής από ποτέ και οι δωρεές που γίνονται από εχθές είναι πραγματικά πρωτοφανείς. Αυτό που λένε αναλυτές όμως, είναι ότι αυτοί που τον έχουν θεοποιήσει θα τον ψήφιζαν ούτως η άλλως. Το πρόβλημα που ενδεχομένως αντιμετωπίσει είναι με τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους– που είναι αρκετοί και καθοριστικοί- και με τους πιο μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς.

Αν αυτοί αποφασίσουν να μην τον ψηφίσουν λόγω της χθεσινής καταδίκης του, τότε ίσως το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό από αυτό που ελπίζει. Πολλά μπορούν να συμβούν έως τις κάλπες αλλά αυτό που φοβίζει περισσότερο εδώ είναι το ενδεχόμενο πολιτικής βίας, και ακροδεξιού εξτρεμισμού καθώς κανείς δεν ξέρει πως θα αποφασίσει ο πρώην πρόεδρος να χειριστεί τις εξελίξεις.

Ομιλία Τραμπ

O Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στον «Πύργο Τραμπ» αναφερόμενος στην καταδίκη του είπε: «Αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε εμένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε». Ο πρώην πρόεδρος στράφηκε και εναντίον του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος «καταστρέφει τη χώρα».

Ο Τραμπ επιτίθεται εκ νέου σε δικαστές

«Είμαι το ηγετικό πρόσωπο για την προεδρία και είμαι υπό διαταγή φίμωσης από έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να συνδυάσει δύο προτάσεις», λέει, αναφερόμενος στον δικαστή Χουάν Μέρτσαν.

Ο δικαστής είχε απαγορεύσει στον Τραμπ να μιλήσει για διάφορους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Μέρτσαν. Αλλά η εντολή φίμωσης δεν ίσχυε για τον ίδιο τον Μέρτσαν.

Στις δηλώσεις του ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι από τους μάρτυρες υπεράσπισης «σταυρώθηκαν κυριολεκτικά». Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος αναφέρεται σε έναν μάρτυρα που πέρασε μια «κόλαση». Αν και δεν διευκρινίζει για ποιον μιλάει, πιθανότατα είναι ο δικηγόρος Ρόμπερτ Κοστέλο, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν επειδή βογκούσε όταν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις.

Η ομάδα υπεράσπισης του Τραμπ κάλεσε μόνο δύο μάρτυρες – τον Κοστέλο και έναν δικηγόρο.

Στημένη δίκη

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι η δίκη ήταν «στημένη» και λέει ότι η ομάδα του αντιμετωπίστηκε άδικα από τον δικαστή.

«Θέλαμε αλλαγή χώρου, μας αρνήθηκαν… θέλαμε αλλαγή δικαστή, μας αρνήθηκαν», αναφέρει, ενώ στη συνέχεια αποκάλεσε τον εισαγγελέα του Μανχάταν «διεφθαρμένο».

Ο πρώην πρόεδρος μίλησε για την πιθανή απειλή να πάει φυλακή στην ηλικία του. «Κανονικά θα έλεγα ότι είμαι γέρος, αλλά δεν νιώθω 77», δήλωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ