Ένθετο Τέχνες: Ο Θ. Τερζόπουλος στο ΕΡΤNews για την «Ορέστεια» του Εθνικού Θεάτρου

by admin
3 views

Ο Θόδωρος Τερζόπουλος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του δημιουργικού του χρόνου στην αρχαία ελληνική τραγωδία και στη σύγχρονη ερμηνεία της. Όντας ο πλέον αναγνωρισμένος Έλληνας σκηνοθέτης από την Αμερική έως την Ασία, με χιλιάδες παραστάσεων στο ενεργητικό του και δική του ερμηνευτική μέθοδο που διδάσκεται σε ακαδημίες παραστατικών τεχνών, έχει παρουσιάσει έργα των αρχαίων τραγικών με ξένους θιάσους σε διάφορες γλώσσες και σε πολλά μέρη του κόσμου.
Το φετινό καλοκαίρι υπογράφει μία από τις πλέον αναμενόμενες προτάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου, την αισχυλική Ορέστεια του Εθνικού Θεάτρου. Πάμε ν’ ακούσουμε τι μας είπε ο σπουδαίος σκηνοθέτης λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της παράστασης στο υπέροχο αργολικό θέατρο.

Δείτε ακόμη στο ένθετο για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στο ΕΡΤNEWS:

«Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα 

Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 19 & 20 Ιουλίου θα δούμε «Πλούτο» του  Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Επικεφαλής του πολυπρόσωπου θιάσου είναι ο Μάνος Βακούσης, στο ρόλο του Χρεμύλου. Την Παράβαση του της αριστοφανικής κωμωδίας ερμηνεύει η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου. Την μουσική της παράστασης υπογράφουν οι Χατζηφραγκέτα και η Nalyssa Green. Μετά την Επίδαυρο έχει προγραμματιστεί μεγάλη περιοδεία του «Πλούτου» σε όλη την Ελλάδα.

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania”  Τα Χανιά αποδεικνύονται μία από τις πιο δραστήριες πολιτιστικά πόλεις της περιφέρειας. Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 31 Ιουλίου. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η έρευνα και η ανάδειξη διαφορετικών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων της σύγχρονης χορευτικής τέχνης και η επαφή του κοινού με όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα dancedays.gr.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ