Ένθετο Οικονομία: Σχολές μαθητείας ΔΥΠΑ – Θεωρητική και αμειβόμενη μαθητεία

by admin
2 views

Διετή επαγγελματική εκπαίδευση σε ειδικότητες αιχμής με αμοιβή, ασφάλιση, επίδομα στέγασης και σίτισης καθώς επίσης άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας προσφέρουν οι Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ. Η υποβολή αιτήσεων για το σχολικό έτος 2024-2025 γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet.

ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Από Δευτέρα 17/6 (ώρα 17.00)
Μέσω gov.gr
Δικαίωμα εγγραφής:
Ηλικία 15 – 29 ετών
Απολυτήριο Γυμνασίου (τουλάχιστον)

ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ
Φοίτηση 2 έτη
Μαθητεία στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα
Θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα

ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ
Αμοιβή ανά εβδομάδα μαθητείας
4 ημέρες 118,64 ευρώ
5 ημέρες 148,30 ευρώ
Με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια:
Επίδομα στέγασης 240 ευρώ /μήνα
Επίδομα σίτισης 9 ευρώ /ημέρα

Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος η ρευστή πολιτική κατάσταση στη Γαλλία αλλά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ιδιαίτερα πως αυτό θα αποτυπωθεί στην οικονομική πολιτική.
Στο «κυνήγι» των «πειραγμένων» ταμειακών μηχανών θα επικεντρωθούν τη φετινή τουριστική περίοδο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά την υποχρεωτική διασύνδεσή τους με τα POS, χωρίς ωστόσο να χαλαρώνουν οι έλεγχοι για τις υπόλοιπες φορολογικές παραβάσεις. Ήδη κυριαρχεί από το πρωί η είδηση για το λουκέτο σε κατάστημα πολυεθνικής λόγω μη αποστολής 21.000 αποδείξεων.
Συνεχίζεται η άνοδος στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Είμαστε ήδη στο β’ δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και η μέση τιμή πλησιάζει στα 100 ευρώ με διψήφια ποσοστιαία αύξηση συγκριτικά με τον Μάιο.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΜΑΙΟΣ 2024 5 TWh
ΜΑΙΟΣ 2023 3,2 TWh
ΜΕΤΑΒΟΛΗ +56%

ΤΙΜΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΜΑΙΟΣ ‘24 81,08 €
ΙΟΥΝΙΟΣ ‘24 95 €
ΜΕΤΑΒΟΛΗ (%): +17%

Στα παλαιότερα και οικονομικότερα ακίνητα στρέφονται οι Έλληνες αγοραστές, με 7 στους 10 που επέλεξαν κατοικίες να προτιμούν εκείνες που είναι ηλικίας άνω των 20 ετών. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν προσιτές τιμές σε σύγκριση με νεότερες ιδιοκτησίες, ενώ παράλληλα στοχεύουν σε μελλοντικές υπεραξίες μέσω της ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των εν λόγω ακινήτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από αγοραπωλησίες που πραγματοποιήθηκαν το 2023 μέσω της RE/MAX Ελλάς, στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αγοραστών βρέθηκαν οι κατοικίες (διαμερίσματα / μονοκατοικίες / μεζονέτες).
Ειδικότερα το 83,7% του συνολικού αριθμού ακινήτων που πουλήθηκαν αντιστοιχούσαν σε κατοικίες, οικόπεδα-αγροτεμάχια το 12,8% και τα επαγγελματικά ακίνητα αφορούσαν πολύ μικρότερο ποσοστό, 3,5%

Ως προς την ηλικιακή κατανομή των πωληθέντων οικιστικών ακινήτων το ενδιαφέρον εστιάζεται σε παλαιές κατοικίες ηλικίας άνω των 20 ετών, τις οποίες επέλεξε το 69,5% των αγοραστών. Ακολουθούν τα νεόδμητα ακίνητα έως και 5 ετών, τα οποία αποτελούν το 15,5% των συνολικών πωλήσεων. Στις ενδιάμεσες ηλικιακές κατηγορίες, ακίνητα από 16 έως 20 έτη συγκέντρωσαν συνολικά το ενδιαφέρον μόλις του 0,6% των αγοραστών. Από 11 έως 15 έτη το ποσοστό των τελικών αγοραστών ανήλθε σε 13,2% και από 6 έως 10 έτη μόλις στο 1,2%.

Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη πάνω από το 80% των πωληθέντων ακινήτων ανήκουν στην κατηγορία των παλαιών οικιστικών, ηλικίας άνω των 20 ετών, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, το ποσοστό μειώνεται στο 61,3%.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ