Ένθετο Οικονομία: Στεγαστικά δάνεια – Χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερα ποσοστά χρηματοδότησης με ηλικιακό κριτήριο

by admin
0 views

Χαμηλότερα επιτόκια και υψηλότερα ποσοστά χρηματοδότησης προσφέρουν οι τράπεζες σε νέους δανειολήπτες. Από τη μια οι τράπεζες λανσάρουν δάνεια με ευνοϊκότερους όρους ειδικά για άτομα νεαρής ηλικίας από την άλλη όμως η αγορά τελεί εν αναμονή του προγράμματος “Σπίτι μου”.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

1.      Υψηλότερα ποσοστά χρηματοδότησης με ηλικιακά κριτήρια

2.      Χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού (έως 3%)

3.      Σχέδιο επιδότησης των τόκων σε ποσοστό έως και 90%

Τα πατροπαράδοτα εξοχικά που αποτελούσαν για τους Έλληνες διαφυγή από την καθημερινότητα και τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πλέον άπιαστο όνειρο λόγω του αυξημένου κόστους συντήρησης και των υψηλών φόρων. Η αγορά ενός παραθαλάσσιου ακινήτου γίνεται για επενδυτικούς  πλέον λόγους τόσο από τους Έλληνες όσο και από ξένους με τα περισσότερα σπίτια να διατίθενται στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ της Βαλέριας Δολαψάκη.

Σε μέτρια επίπεδα κινούνται οι προθέσεις προσλήψεων στην Ελλάδα για την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης 10 ποσοστιαίων μονάδων σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προοπτικών Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup.

Ειδικότερα το 37% των 525 Ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένει αύξηση του προσωπικού, το 23% περιμένει μείωση ενώ το 37% δεν αναμένει καμία αλλαγή ωστόσο παραμένει εξαιρετικά υψηλό (82%) το ποσοστό των εργοδοτών που αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση του ταλέντου που χρειάζονται.

Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι η Πληροφορική αναφορικά με τις προοπτικές απασχόλησης αν και η πλειονότητα (74%) των εργοδοτών στον κλάδο αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων υποψηφίων που χρειάζονται.

Ακολουθούν οι Μεταφορές, & η Εφοδιαστική Αλυσίδα, η Βιομηχανία και οι Κατασκευές τα Χρηματοοικονομικά και Κτηματομεσιτικά, ο κλάδος της Υγείας και των Βιο-επιστημών και τέλος τα Καταναλωτικά Αγαθά και οι Υπηρεσίες

Οι κλάδοι με τις ασθενέστερες προθέσεις προσλήψεων είναι η Ενέργεια και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας.  

Τέλος σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ManpowerGroup η πιο ανταγωνιστική περιφέρεια είναι η Αττική ενώ οι ισχυρότερες προοπτικές απασχόλησης καταγράφονται σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους.  

Σε παγκόσμια κλίμακα η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Νότια και Κεντρική Αμερική αναφέρουν βελτίωση των προσδοκιών απασχόλησης από το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ αναμένουν οι δικαιούχοι. Βροχή οι αιτήσεις Δήμητρα Κυριαζή ωστόσο η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι περίπου ένας στους τρεις θα πάρουν το πολυπόθητο voucher.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΔΥΠΑ)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ: 535.684

VOUCHER:899.892

ΕΠΙΤΑΓΕΣ: 300.000

ΠΗΓΗ: ΔΥΠΑ

Ο ένας στους δύο αυτοαποσχολούμενους φορολογείται φέτος με βάση τη διαφορά έσοδα – έξοδα και όχι με βάση το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ