Ένθετο Οικονομία: «Σήμα» Πάουελ για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο- Πώς θα κινηθεί η ΕΚΤ

by admin
1 views

Μετά τη θερινή ανάπαυλα, τον επόμενο μήνα Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών συγκεντρώνονται εκ νέου για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις στο “μέτωπο” των επιτοκίων. Μια πρώτη γεύση έδωσε ο αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης την προηγούμενη Παρασκευή, Τζερόμ Πάουελ, ανοίγοντας το δρόμο για μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου. Θα έχει προηγηθεί βέβαια και η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε νέα αποστολή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων προχωρά αυτή την εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να υπενθυμίσει σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ότι έχουν περιθώριο έως τις 2 Σεπτεμβρίου για να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Μάλιστα, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όσοι δεν το κάνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από 4 εκατ. συνταξιούχοι θα εισπράξουν την κύρια και επικουρική σύνταξη του Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης το α΄ πεντάμηνο του έτους, καθώς ξεπέρασαν τις 96.000, που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας επταετίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ