Ένθετο Οικονομία: Πως θα αποζημιώνονται τα νοικοκυριά που θα εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στα σπίτια τους

by admin
1 views

Δεν θα αποζημιώνονται με το σύστημα του ενεργειακού συμψηφισμού, τα νοικοκυριά που θα εγκαθιστούν στο εξής φωτοβολταϊκά σε ταράτσες και κεραμοσκεπές. Το ρεύμα που θα παράγουν θα μπορεί να συμψηφίζεται μόνο αν καταναλώνεται ταυτόχρονα ή αποθηκεύεται , ενώ η περίσσια ενέργεια θα πωλείται σε τιμή χονδρικής στο δίκτυο. Όσοι μπορούν πάντως να αξιοποιήσουν το νέο μέτρο των εκπτώσεων δαπανών, θα κάνουν απόσβεση της επένδυσης τους σε 5 με 7 χρόνια. 

Σε μείωση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση από το 2020 και σηματοδοτεί την πεποίθηση της FED  ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται. Στόχος επίσης, να τονωθεί η αμερικανική οικονομία και να περιοριστεί ο κίνδυνος επιβράδυνσης ή και ύφεσης όπως πιστεύουν ορισμένοι.

“Βροχή” οι αιτήσεις συμμετοχής  στο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων, το οποίο υλοποιείται από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 34.000, μέσα σε μόλις 3 ημέρες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ