Ένθετο Οικονομία: Πάνω από 90% η πληρότητα σε φυσικό αέριο στις αποθήκες της Ευρώπης

by admin
2 views

Ξεπέρασε το 90%  η πληρότητα σε φυσικό αέριο στις αποθήκες της Ευρώπης, δύο μήνες νωρίτερα από το ορόσημο της 1ης Νοεμβρίου. Οι γεμάτες αποθήκες και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας συγκρατούν τις τιμές του φυσικού αερίου οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κινούνται πτωτικά στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο φυσικού αερίου.

Στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, με την οποία ισχυροποιείται το υφιστάμενο πλαίσιο που στοχεύει στην προστασία της υγείας των  εργαζομένων από την έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες κατά τη διάρκεια της εργασίας προχώρησε η κυβέρνηση με σχετικό προεδρικό διάταγμα. Όχι μόνο αυστηροποιούνται οι επιτρεπτές τιμές έκθεσης σε συγκεκριμένες χημικές ουσίες αλλά προστίθενται στη σχετική λίστα ουσίες που πλέον κρίνονται καρκινογόνες και μεταλλαξιογόνες, καθώς και άλλες που έχουν αποδειχθεί επιβλαβείς για την αναπαραγωγική υγεία.

Καταλυτικός ο ρόλος της Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης υποστηρίζουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων. Αν και εκτιμούν πως θα μετασχηματίσει ευρύτερα τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες τους, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις απειλές στην κυβερνοασφάλεια και τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι τουριστικές εισπράξεις το 1ο εξάμηνο του έτους φτάνοντας στα 6,9 δισ. ευρώ. Ωστόσο αυτό φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην αύξηση των επισκεπτών καθώς η μέση δαπάνη ακολουθεί καθοδική πορεία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου, ένας τουρίστας ξόδεψε κατά μέσο όρο 570 ευρώ, όταν πέρυσι την ίδια περίοδο ανέρχονταν στα 588 ευρώ και το 2022 στα 607 ευρώ. 

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 12,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, φτάνοντας 6,92 δισ.. ευρώ. Κύρια αιτία της ανόδου ήταν η αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ κατά 14,8%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3,81 δισ. ευρώ, και από κατοίκους των υπόλοιπων χωρών κατά 8,4% στα 2,81 δισ. ευρώ.

Στις πρώτες θέσεις είναι η Γερμανία με αύξηση στις εισπράξεις κατά 7,4%, η Γαλλία κατά 2,5%, η Ιταλία όπου η αύξηση έφτασε στο 48,8%. Εκτός Ε.Ε., κυριαρχούν το Ηνωμένο Βασίλειο με αύξηση 19,9% και οι ΗΠΑ κατά 1,0%. Μείωση 70,1% κατέγραψαν  οι εισπράξεις από τη Ρωσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ