Ένθετο Οικονομία: Μειώνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων – Τα σενάρια ανασχεδιασμού του επιδόματος

by admin
2 views

Τα περιθώρια για αύξηση του επιδόματος παιδιού μελετά η κυβέρνηση. Στόχος η αξιοποίηση των αδιάθετων κονδυλίων καθώς μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος εξαιτίας του δημογραφικού αλλά και των εισοδηματικών κριτηρίων που ισχύουν για την καταβολή του . Να παρακολουθήσουμε το σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Γράβου.

Ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου από το σύνολο των παρόχων. Ένας ιδιαίτερος μήνας Θάνο Τσίρο καθώς από τη μία είχαμε τη μεγάλη αύξηση στις τιμές χονδρικής και από την άλλη τη διάθεση των εταιρειών να απορροφήσουν σημαντικό μέρος των επιβαρύνσεων αλλά και φυσικά την επαναφορά των κρατικών επιδοτήσεων. Πώς διαμορφώνεται τελικώς το τοπίο;

ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
(μετά την κρατική επιδότηση)
ΠΡΑΣΙΝΑ: 14,2 έως 18,35 λεπτά
ΜΠΛΕ: 8,8 έως 36 λεπτά

ΤΕΛΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
(μαζί με τις συμπληρωματικές χρεώσεις)
ΠΡΑΣΙΝΑ: 23 έως 26,6 λεπτά
ΜΠΛΕ: 18,3 έως 42 λεπτά

Τον καλύτερο μήνα από τον Μάρτιο διένυσαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τις Κεντρικές Τράπεζες οδηγούν τους επενδυτές στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα η τιμή του χρυσού κινείται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ στην περιοχή των 2.424 δολαρίων ανά ουγγιά ενισχυμένη περισσότερο από 4% σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τις 17 Ιουλίου που κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στα 2.470 δολάρια ανά ουγγιά. Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με την μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές του έτους.

ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΟΥ
2.424 $/ουγγιά
Μηνιαία Μεταβολή: +4%

Στους παράγοντες της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και της ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας πρέπει να προστεθεί και η αλματώδης αύξηση που κατέγραψαν οι αγορές χρυσού από ιδιώτες το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι αγορές αυτής της κατηγορίας εκτοξεύτηκαν κατά σχεδόν 5 φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας στους 329 τόνους, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού.

ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ
2ο Τρίμηνο ‘25
329 ΤΟΝΟΙ
Πηγή: Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού

Επιπλέον ο επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, δήλωσε ότι ανέκδοτα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι μικρές επενδυτικές εταιρείες στις ΗΠΑ ήταν μία από τις κύριες ομάδες που άντλησαν χρυσό λόγω των ανησυχιών για ανεξέλεγκτα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Ωστόσο, Κινέζοι καταναλωτές και επενδυτές που καθόρισαν την αύξηση του χρυσού το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχουν άρχισαν να επιβραδύνουν τις αγορές τους μετά την παύση των αγορών από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας τον Μάιο.

Η αύξηση των τιμών του χρυσού δεν είναι ασύνδετη με την ανησυχία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις χρηματιστηριακές αγορές. Οι επενδυτές διαβάζουν τα στοιχεία για την πορεία των αναπτυγμένων οικονομιών και αυτό εκδηλώνεται με μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών. Για παράδειγμα, σημειώθηκε μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και αφορμή ήταν η πορεία των θεμελιωδών μεγεθών της αμερικανικής οικονομίας αλλά και το αυξημένο κόστος χρήματος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ