Ένθετο Οικονομία: Θα ξεπεράσουν τα 18 δισ. ευρώ οι συνολικές πληρωμές από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι τον Οκτώβριο

by admin
2 views

Μέχρι τον Οκτώβριο οι συνολικές πληρωμές από το Ταμείο Ανάκαμψης προς την Ελλάδα θα ξεπεράσουν τα 18 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,1% του ΑΕΠ και κατατάσσει τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Παρόμοια είναι η εικόνα και στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το οποίο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έχει ενεργοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 50%.

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους από τα σούπερ μάρκετ οnline. Σύμφωνα με μελέτη της Convert Group, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 7% το α΄εξάμηνο του έτους αγγίζοντας τα 164 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των τεμαχίων που αντιστοιχούν σε κάθε καταναλωτικό καλάθι, αλλά να δούμε και τι αγόρασαν περισσότερο οι καταναλωτές.

“ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ” ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2024
• 34 ήδη/ παραγγελία
• αξία : 84,5€
• μέση έκπτωση: 32%
Πηγή: Convert Group

“ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ” ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2024
• νωπά τρόφιμα : 28€
• βασικά συσκευασμένα τρόφιμα: 18€
• προϊόντα καθαρισμούς & χαρτί οικιακής χρήσης : 10€
• ποτά – αναψυκτικά : 9€
Πηγή: Convert Group

“ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ” ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
15% ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ

  1. Χαρτικά για οικιακό καθαρισμό (20%)
  2. Φρέσκο κρέας & ψάρι (12%)
  3. Φρούτα & λαχανικά (8%)
    Πηγή: Convert Group
    Αναθερμαίνεται η αγορά πολυτελών κατοικιών στη χώρα στην Ελλάδα σύμφωνα με την Greece Sotheby’s International Realty. Επιπλέον για πρώτη φορά οι Έλληνες σκαρφαλώνουν στη δεύτερη θέση στη ζήτηση πολυτελών κατοικιών.
    Ειδικότερα ο όγκος συναλλαγών στο πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι σημαντικά αυξημένος, με την αξία των πωλήσεων να παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 90% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
    Η αγορά των ΗΠΑ παραμένει στην πρώτη θέση της ζήτησης, ενώ, σύμφωνα πάντα με την Greece Sotheby’s International Realty, στη δεύτερη θέση σκαρφαλώνει η εσωτερική ζήτηση από την ελληνική αγορά, αφήνοντας στην τρίτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο.

    ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
    (Ιανουάριος – Ιούνιος ’24)
    ΑΞΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ: +90%
    ΖΗΤΗΣΗ: +11%
    Πηγή: Greece Sotheby’s International Realty

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας ο Σάββας Σαββαΐδης παρατηρείται μία αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης σε ρεαλιστικότερες θέσεις από τους ιδιοκτήτες πωλητές ακινήτων. Για πρώτη φορά επίσης σύμφωνα με τον κ. Σαβαϊδη μετά από πολύ καιρό διαπιστώνεται τόσο υψηλό ποσοστό μετατροπής υποδείξεων σε πωλήσεις και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στο ότι οι αγοραστές αφενός έχουν διάθεση για αγορά και ταυτόχρονα είναι σε θέση να κλείνουν συμφωνίες σε λογικές τιμές.
Επιπλέον σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν και μία μερική επιστροφή στην κανονικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, περίοδο κατά την οποία οι αγοραστές ήταν αρκετά διστακτικοί εν μέσω ευρύτερης γεωπολιτικής και μακροοικονομικής αβεβαιότητας.

Παρά το γεγονός ότι οι αγορές απέφυγαν τους μεγάλους κραδασμούς μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, η ανησυχία παραμένει αναφορικά με τις επιδράσεις των πολιτικών εξελίξεων στις χρηματαγορές και ευρύτερα στην οικονομία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ