Ένθετο Κόσμος: H μεγάλη επιστροφή των Cure μετά από 16 χρόνια – Πρώτη επίσκεψη Πάπα στο Βέλγιο μετά από 30 χρόνια

by admin
1 views

Πρωτοφανής δίωξη εναντίον του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. Τον κατηγορούν ότι έλαβε παράνομα χρήματα από Τουρκία Πρώτη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Βέλγιο μετά από 30 χρόνια. Η μεγάλη επιστροφή του διάσημου συγκροτήματος Cure. Κυκλοφορούν νέο τραγούδι μετά από 16 χρόνια. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος».

Στη δίνη μεγάλου οικονομικού σκανδάλου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. Πρόκειται για τον πρώτο εν ενεργεία δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης ο οποίος διώκεται ποινικά. Η έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών,που ήρθε στο φως τον Νοέμβριο, εξετάζει κατά πόσον ο Άνταμς συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Τουρκίας για να διοχετεύσει παράνομες ξένες δωρεές. Το αντάλλαγμα ήταν άσκηση πίεσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να εγκρίνει την ανέγερση ενός νέου πολυώροφου τουρκικού προξενείου στη Νέα Υόρκη. Οι Αρχές αναζήτησαν επίσης πληροφορίες για διασυνδέσεις του Άνταμς με Ισραήλ, Κίνα, Κατάρ και Νότια Κορέα. Εάν ο Άνταμς παραιτηθεί, θα αντικατασταθεί από τον δημόσιο συνήγορο της πόλης, Τζουμάαν Γουίλιαμς, ο οποίος στη συνέχεια θα ορίσει ειδικές εκλογές.

Στο Λουξεμβούργο προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στο Λουξεμβούργο και στο Βέλγιο.Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ποντίφικα στο Βέλγιο είναι η εδώ και 30 χρόνια.

Τριήμερη επίσκεψη του Ποντίφηκα σε Λουξεμβούργο και Βέλγιο

Ο Πάπας ο οποίος ανάρρωσε πρόσφατα από γρίπη και δύο εβδομάδες μετά το μεγάλο ταξίδι του στις χώρες του Ειρηνικού που κράτησε 12 ημέρες, μετακινείται πάντα με αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του. Ο 87 χρονος Ποντίφηκας – ο οποίος καταδίκασε την νέα πολεμική σύρραξη στο Λίβανο- θα έχει συνάντηση με 15 ανθρώπους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Εκκλησίας.

Στην Ισπανία δύο γυναίκες έπεσαν θύματα διαδικτυακής απάτης καθώς επιτήδειοι εκμεταλλεύθηκαν το θαυμασμό που είχαν για τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ ηθοποιό Μπράντ Μπιτ και τους απέσπασαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Ο Ίλον Μάσκ βράβευσε τη Μελόνι

Το βραβείο που έδωσε ο Ίλον Μάσκ στην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και οι φωτογραφίες που τους έδειχναν μαζί φούντωσαν τις φήμες για την ανάπτυξη ειδυλλίου κάτι το οποίο διέψευσε άμεσα ο μεγιστάνας επιχειρηματίας. Ο Μασκ της απένειμε το βραβείο του «Παγκόσμιου Πολίτη] στο πλαίσιο του Ατλαντικού Συμβουλίου, με την Τζόρτζια Μελόνι να ανταποδίδει στον επιχειρηματία τις φιλοφρονήσεις.

Στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν ο Τζόνι Ντεπ παρουσίασε την ταινία που σκηνοθέτησε με τον Αλ Πατσίνο για τη ζωή του εμβληματικού ζωγράφου Αμεντέο Μοντιλιάνι. Την ίδια στιγμή, στη Μέκκα της Μόδας στο Παρίσι, οι δημιουργίες των οίκων Dior και Υves Saint Laurent έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Νέο τραγούδι και άλμπουμ από του The Cure

Για τους λάτρεις των συγκροτημάτων της δεκαετίας του 80 το διάσημο συγκρότημα των CURE ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή του. Η μπάντα του Ρόμπερτ Σμιθ που συντρόφευσε την εφηβεία μας με το Lullaby και το Friday I am in love δημοσίευσαν το πρώτο τραγούδι τους με το τίτλο “Alone”. Πρόκειται για το πρώτο τους τραγούδι μετά από 16 χρόνια – αλλά ενώ το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Παρουσίαση: Ιουλία Βελισσαράτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ