Ένθετο Κόσμος: Σε δημοπρασία πολύτιμα κοσμήματα της Σίρλεϊ Μπάσι

by admin
0 views

Τα κοσμήματα δεν είναι για πάντα. Αυτό φαίνεται από την τελευταία απόφαση της διάσημης τραγουδίστριας Σίρλεϊ Μπάσι σε αντίθεση με τους στίχους του του γνωστού τραγουδιού της, “diamonds are forever”

Περιδέραια, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια, διακοσμημένα με διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους συνθέτουν την τεράστια συλλογή της Σίρλεϊ Μπάσι, με παραπάνω από 80 κομμάτια να βγαίνουν σε δημοπρασία στις 10 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Η εκτιμώμενη κοστολόγηση τους φτάνει περίπου τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς της επιλογής της.

Σύμφωνα με την Ουαλή καλλιτέχνιδα η μεγάλη συλλογή της από κοσμήματα μοιάζει με εκείνη των αναμνήσεων της. Σημαντικό κομμάτι της συλλογής αποτελεί το διαμαντένιο δαχτυλίδι που της είχε κάνει δώρο ο γνωστός τραγουδοποιός Έλτον Τζον.

Η 87χρονη, πλέον, τραγουδίστρια που ξεκίνησε την καριέρα της την δεκαετία του 50, έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του James Bond, “Diamonds are forever” του 1971.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος:

Στην Ιταλία αίσθηση έχει προκαλέσει ο υβριστικός όρος που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συζήτηση με ιερωμένους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων στις ιερατικές σχολές.

Η έρευνα για τους αρχαίους θησαυρούς που έκαναν «φτερά» από το Βρετανικό Μουσείο συνεχίζεται με τη συνδρομή του FBI, καθώς – σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης- πολλά αντικείμενα έχουν καταλήξει στα χέρια αμερικανών συλλεκτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ