Ένθετο Κόσμος: Ποιητές και εραστές – Έκθεση αφιερωμένη στον Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

by admin
0 views

Στην Ιταλία γιατροί και νοσηλευτές ζητούν στρατιωτική παρουσία στα νοσοκομεία για την προστασία τους. Δέχονται επιθέσεις από ασθενείς και συγγενείς τους. Ο θρύλος της ροκ, Τζον Μπον Τζόβι, έσωσε γυναίκα που απειλούσε να πέσει από γέφυρα στο Νάσβιλ των ΗΠΑ. Περισσότερα από 60 έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, από μουσεία και συλλογές από όλο τον κόσμο, παρουσιάζει η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Δύο θρυλικές εκδοχές με «Ηλιοτρόπια» εκτίθενται για πρώτη φορά μαζί. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος»:

Αυξημένες είναι οι επιθέσεις στα νοσοκομεία της Ιταλίας από οργισμένους ασθενείς και συγγενείς τους εναντίον γιατρών και νοσηλευτών. Το 2023 καταγράφηκαν πάνω από 16.000 επιθέσεις, ενώ τα σωματεία των εργαζομένων κάνουν έκκληση στις αρχές για… στρατιωτική παρουσία στα νοσοκομεία.

Περισσότερα από 60 έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, διάσημους πίνακες αλλά και άγνωστα σχέδια του, που συγκεντρώθηκαν από μουσεία και συλλογές από όλο τον κόσμο, παρουσιάζει η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου με την έκθεση Βαν Γκογκ: Ποιητές και Εραστές. Μεταξύ των έργων είναι και δύο θρυλικές εκδοχές με «Ηλιοτρόπια», που εκτίθενται για πρώτη φορά μαζί από τότε που βγήκαν από το εργαστήριο του καλλιτέχνη το 1889. Η έκθεση επικεντρώνεται στα ταραγμένα δύο χρόνια που ο Βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ και στο άσυλο Saint-Paul στο Σεν Ρεμί της Προβηγκίας, όπου δημιούργησε το σπουδαιότερο μέρος του έργου του.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ισχυρή σύμμαχος της Κάμαλα Χάρις, Τέιλορ Σουίφτ, επανήλθε για άλλη μια φορά στο ζήτημα των αμερικανικών εκλογών, καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει από το. βήμα, των βραβείων, MTV. Λίγες ώρες νωρίτερα, αμέσως μετά το τέλος του ντιμπέιτ, είχε στηρίξει την Κάμαλα Χάρις και μέσα σε λίγες πάνω από 300.000 πολίτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εγγραφούν για να ψηφίσουν.

Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, η ντίβα της ποπ Σελίν Ντιόν …φημολογείται ότι θα εμφανιστεί και στη Eurovision στην Ελβετία, τη χώρα που είχε εκπροσωπήσει το 1988. Ο θρύλος της ροκ Τζον Μπον Τζόβι, έσωσε γυναίκα που απειλούσε να πέσει από γέφυρα, ενώ ο Βασιλιάς Κάρολος δέχθηκε επίθεση αγάπης από ομάδα γυναικών ράγκμπι στη Νέα Ζηλανδία που του ζήτησαν… μια αγκαλιά.

Παρουσίαση: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ