Ένθετο Κόσμος: Οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι κοσμούν τον πύργο του Άιφελ

by admin
0 views

Στην τελική ευθεία έχουμε εισέλθει για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι πέντε ολυμπιακοί δακτύλιοι τοποθετήθηκαν στον Πύργο του Άιφελ.

Βασισμένοι σε ένα σχέδιο που εμπνεύστηκε ο Πιέρ ντε Κουμπερτέν αποτελούν τον οπτικό πρεσβευτή του Ολυμπιακού ιδεώδες.  Τα εμβληματικά δαχτυλίδια που απαρτίζονται από πέντε χρώματα το μπλε, κίτρινο, μαύρο, πράσινο και κόκκινο και αντιπροσώπευαν τις πέντε ηπείρους κρεμάστηκαν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου του Πύργου του Άιφελ.  

Κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο χάλυβα συναρμολογήθηκαν πρώτα στο έδαφος και τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νότια πλευρά, με θέα στον ποταμό Σηκουάνα. Με ενσωματωμένους 100.000 λαμπτήρες LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης πρόκειται να ανάβουν συνεχώς . 

Την ημέρα θα φωτίζονται στα χρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων και τη νύχτα με λευκό χρώμα. Οι δακτύλιοι θα κοσμούν το δημοφιλές ορόσημο του Παρισιού μέχρι και το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος:

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα  οπτικό υλικό με τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο περιλαμβάνεται στο ψηφιακά  επεξεργασμένο μουσικό βίντεο του τραγουδιού “You Are Here”. Ένα ερωτικό τραγούδι που ο Λένον αφιέρωσε το 1968 στην αγαπημένη του Γιόκο, την γυναίκα που τον επηρέασε βαθιά αλλάζοντας τη στάση του απέναντι στα κοινωνικά δρώμενα συμβάλλοντας εμμέσως και στη διάλυση των Beatles.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ