Ένθετο Κόσμος: Η Φλόριντα απαγορεύει δια νόμου τη δημιουργία εργαστηριακού κρέατος

by admin
3 views

Mία τελευταία ευκαιρία στους κατοίκους της Φλόριντα, να δοκιμάσουν κρέας κατασκευασμένο στο εργαστήριο, έδωσε εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων. Καθώς, η δημιουργία κρέατος από ζωικά κύτταρα αποτελεί πλέον παρελθόν για την αμερικανική πολιτεία, η οποία απαγόρευσε, αυτήν την πρακτική, δια νόμου. 

Mε αυτοκόλλητα που αναγράφουν “το κοτόπουλο που είναι τόσο νόστιμο, είναι παράνομο”, εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, δίνει μία τελευταία ευκαιρία στους κατοίκους της Φλόριντα να δοκιμάσουν κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Η αμερικανική πολιτεία απαγόρευσε δια νόμου την παραγωγή και πώληση κυτταρικού κρέατος, τη στιγμή που η εν λόγω πρακτική προωθείται από βιομηχανίες ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία τεχνολογίας διοργάνωσε  εκδήλωση γευσιγνωσίας κυτταρικού κρέατος, και τους επισκέπτες της να δηλώνουν κατενθουσιασμένοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας που ειδικεύεται στο εργαστηριακό κρέας, εκτός από τα ηθικά ζητήματα που αφορούν στη θανάτωση ζώων,τόνισε και τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη βιομηχανία τεχνητού κρέατος, όπως είναι η αποφυγή αποψίλωσης των δασών, της ρύπανσης και της εξάπλωσης ασθενειών. 

Τονίζοντας πως το παραγόμενο κρέας δημιουργείται σε εγκαταστάσεις που θυμίζουν περισσότερο ζυθοποιείο ή εργοστάσιο επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤΝews:

Γαλλία: Με εντυπωσιακό τρόπο και γεύση από Ολυμπιακούς Αγώνες, ολοκληρώθηκαν στη Γαλλία οι εορτασμοί για τη Μέρα της Βαστίλης, την εθνική επέτειο της χώρας. Όλα είναι έτοιμα Θωμαίς Παπαιωάννου, για το μεγάλο αθλητικό γεγονός που ξεκινά στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ