Ένθετο Κόσμος: Η πρώτη «μάχη» Χάρις Τραμπ – Βίαια επεισόδια στη Μελβούρνη

by admin
1 views

Όσα έγιναν στο πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα σε Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ. Κερδισμένη η υποψήφια των Δημοκρατικών – εκνευρισμένος ο πρώην πρόεδρος. Βίαια επεισόδια σε αντιπολεμική διαδήλωση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Τραυματίες και δεκάδες συλλήψεις. Ναυάγια ναζιστικών πλοίων που βυθίστηκαν στον Δούναβη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναδύθηκαν στο Πράχοβο της Σερβίας, λόγω εκτεταμένης ξηρασίας. Στα κουφάρια τους παραμένουν ακόμη επικίνδυνα πυρομαχικά. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος» του EΡΤΝews.

Σε θέση άμυνας ο Τραμπ στο debate κόντρα στη Χάρις

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ αλληλοκατηγορήθηκαν για αδυναμίες και ψέματα, στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η Χάρις κατάφερε να εκνευρίσει -αλλά και να φέρει πολλές φορές τον Τραμπ σε θέση άμυνας-, ενώ τα κύρια θεματα αντιπαράθεσης αφορούσαν την οικονομία, τις αμβλώσεις, τη μετανάστευση και τα ζητήματα Δημοκρατίας. Στα 90 λεπτά που διήρκησε η συζήτηση, πολλές φορές η πολιτική αντιπαράθεση έδινε τη θέση της σε προσωπικές επιθέσεις.

Ένθετο Κόσμος: Η πρώτη «μάχη» Χάρις Τραμπ – Βίαια επεισόδια στη Μελβούρνη
(AP Photo/Alex Brandon)

Δεκάδες συλλήψεις στη Μελβούρνη

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σε αντιπολεμική διαδήλωση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ 33 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Το Μεξικό έγινε η πρώτη χώρα που θα επιτρέπει την εκλογή δικαστών με λαϊκή ψηφοφορία. Η μεταρρύθμιση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, προβλέπει μεταξύ άλλων, τη μείωση των μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου από έντεκα σε εννέα και τη δημιουργία ενός Πειθαρχικού  Δικαστηρίου που θα τιμωρεί τους διεφθαρμένους δικαστές.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σαρώνουν τον πλανήτη. Η επέλαση του τυφώνα Γιάγκι από το Βιετνάμ ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στους 143, ενώ 58 παραμένουν αγνοούμενοι. Φονικές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Λάο Κάι και πάνω από 50.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις παράκτιες πόλεις. Πλημμύρες έπληξαν περιφέρειες της Μιανμάρ, του Λάος και της Ταϊλάνδης. Στη Νιγηρία, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, υπερχείλισε φράγμα σκορπώντας το θάνατο.

Τα «επικίνδυνα μυστικά» του Δούναβη

Στη Σερβία, η έντονη ξηρασία των τελευταίων μηνών έριξε τη στάθμη του ποταμού Δούναβη με αποτέλεσμα κοντά στην πόλη Πράχοβο να αναδυθούν μέσα από τα νερά τα ναυάγια γερμανικών πολεμικών πλοίων φορτωμένων με εκρηκτικά, που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Διάσπαρτα στην κοίτη του ποταμού αποκαλύπτονται τα ημιβυθισμένα κουφάρια, με τους φύλακες του εθνικού δρυμού να καταγγέλλουν ότι πολίτες αποσπούν κομμάτια των πλοίων.  Τα πλοία ήταν μεταξύ των εκατοντάδων που βυθίστηκαν κατά μήκος του μεγαλύτερου ποταμού της Ευρώπης, από τον στόλο της ναζιστικής Γερμανίας στη Μαύρη Θάλασσα το 1944, καθώς τα γερμανικά στρατεύματα υποχωρούσαν, καταδιωκόμενα από τις προελΑύνουσες σοβιετικές δυνάμεις.

Άνοιξε η αυλαία της σεζόν για το Θέατρο Μπολσόι

Τα 250 χρόνια ιστορίας του ετοιμάζεται να γιορτάσει το εμβληματικό ρωσικό θέατρο Μπολσόι. Φέτος, ξεκίνησε τη σεζόν κάνοντας στροφή προς τους Ρώσους δημιουργούς με την «Ωραία Κοιμωμένη» να αναβιώνει στην πρεμιέρα.

Παρουσίαση: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ