Ένθετο Κόσμος: Γραμματοκιβώτια βοηθούν θύματα κακοποίησης να μιλήσουν – Η νανοτεχνολογία σύμμαχος της εγκληματικότητας

by admin
1 views

Βιβλικές καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν την Κεντρική Ευρώπη. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων. Στην Γαλλία γραμματοκιβώτια έξω από σχολεία και παιδικές χαρές βοηθούν τα παιδιά να εκμυστηρευτούν ότι τους απασχολεί. Ερευνητές δημιούργησαν φθορίζον υλικό για την αποκάλυψη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ελπίδες για τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που βρίσκονται στα αρχεία. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος» του EΡΤΝews.

Στην κεντρική Ευρώπη μετά τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δύο δεκαετιών οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο και την ασύλληπτη καταστροφή.

Τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού έσωσε ένα… γραμματοκιβώτιο στη Γαλλία. Το παιδί για χρόνια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο της τον παππού και υπέμεινε το μαρτύριο αυτό ώσπου ο σύλλογος “Les Papillons” εγκατέστησε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από την παιδική χαρά που επισκεπτόταν… Με την πρωτοβουλία αυτή, ο σύλλογος δίνει φωνή στα πολλά ανήλικα κακοποιημένα θύματα της χώρας.

Ένθετο Κόσμος: Γραμματοκιβώτια βοηθούν θύματα κακοποίησης να μιλήσουν – Η νανοτεχνολογία σύμμαχος της εγκληματικότητας

Σύμμαχος των εγκληματολόγων αναμένεται να γίνει η νανο-τεχνολογία, καθώς ερευνητική ομάδα δημιούργησε σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας, μία πολλά υποσχόμενη πρακτική, που μπορεί να “αναβιώσει” ακόμη και κρυμμένα δακτυλικά αποτυπώματα. Το νέο, φθορίζον υλικό, που βρίσκεται υπό αξιολόγηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των κατόχων των αποτυπωμάτων, ακόμη και για υποθέσεις που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο αρχείο. 

Ένθετο Κόσμος: Γραμματοκιβώτια βοηθούν θύματα κακοποίησης να μιλήσουν – Η νανοτεχνολογία σύμμαχος της εγκληματικότηταςΈνθετο Κόσμος: Γραμματοκιβώτια βοηθούν θύματα κακοποίησης να μιλήσουν – Η νανοτεχνολογία σύμμαχος της εγκληματικότητας

Στην Νότια Κορέα οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού Μις Υφήλιος αλλάζουν τα δεδομένα  καθώς ήραν  πολλούς περιορισμούς σχετικά με την ηλικία, τον γάμο και τη μητρότητα. Με κεντρικό μήνυμα η ομορφιά δεν έχει ηλικία ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να δώσει  μία νέα πνοή στον ολοένα και αυξανόμενο γηράσκοντα πληθυσμό της Νότιας Κορέας. Η 80χρονη Τσόι Σουν που συμμετέχει στο Μις Υφήλιος και πλέον ακολουθεί την καριέρα στο μόντελινγκ αποδεικνύει με την στάση της ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και προτρέπει τους συμπατριώτες της να βρουν την αυτοπεποίθηση τους και να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες. 

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες των ωκεανών τα τελευταία 400 έτη απειλούν σοβαρά το μέλλον του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου και οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου σε κυβερνήσεις και πολίτες΄.

Παρουσίαση: Χρύσα Μοντανάρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ