Ένθετο Κόσμος: Γνωστό εστιατόριο στη Σιγκαπούρη προσφέρει γευστικά πιάτα εντόμων

by admin
4 views

Σοταρισμένοι γρύλοι τοποθετούνται προσεκτικά πάνω στη φρεσκοκομμένη σαλάτα. Τραγανές μικρές ακρίδες κοσμούν ψητά σουβλάκια κοτόπουλου και τηγανητό ρύζι λαχανικών. 

Σε εστιατόριο της Σιγκαπούρης, τα σκουλήκια, οι γρύλοι και οι κάμπιες δημιουργούν εναλλακτικές γαστρονομικές επιλογές.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), τα έντομα αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ωστόσο, τα έντομα που προορίζονται προς κατανάλωση πρέπει να εκτρέφονται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, μακριά από μολυσματικές ουσίες και σάπια τρόφιμα.

Μετά την άρση των περιορισμών στην κατανάλωση, πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν πρόθυμοι να δοκιμάσουν τις εναλλακτικές γεύσεις των εντόμων.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤΝews

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ «ΦΛΕΓΕΤΑΙ»

Το Καλοκαίρι του 2024 ήταν το πιο θερμότερο στην ιστορία σύμφωνα με τον Κοπέρνικους, την ώρα που Βραζιλία, Ισημερινός, Περού και δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζονται από πυρκαγιές λόγω καύσωνα και ξηρασίας ιστορικών διαστάσεων. 

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Η Ιταλία ζει στους ρυθμούς ενός σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με την influencer των social media Μαρία Ροζάρια Μπότσια 41 ετών, την οποία πρότεινε για ρόλο ανώτερου συμβούλου. Το σκάνδαλο όμως δεν έχει μόνο ροζ αποχρώσεις, ο Υπουργός κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε δημόσιο χρήμα για ταξίδια με την Μπότσια, η οποία τώρα έδωσε συνέντευξη στην La Stampa και λέει ότι ο υπουργός είναι θύμα εκβιασμού

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας έκανε η ταινία με την ιστορία του Ιταλού μαφιόζου Matteo Messina Denaro, που διέφευγε της σύλληψης επί τριάντα χρόνια και εντοπίστηκε από τις αρχές έξω από μια κλινική του Παλέρμο, όπου υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ