Ένθετο Κόσμος: Αποκαλύψεις του BBC για τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών – αυξάνονται οι παράνομες αφίξεις στη Βρετανία

by admin
2 views

Έπειτα από 51 μέρες έρευνα ο δημοσιογράφος του BBC εντοπίζει και δείχνει στην κάμερα τον επικεφαλής διακινητή παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν την Μάγχη με την ελπίδα να βρουν άσυλο στη Βρετανία.

Ο Ιρακινής καταγωγής Κούρδος Rebwar Abas Ζανγκάνια έχει ιταλική ταυτότητα και εντοπίστηκε στο Λουξεμβούργο από το BBC μετά από κυνήγι σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι σύμφωνα με την έρευνα ο υπεύθυνος για το φουσκωτό με τους υπεράριθμους επιβάτες που βούλιαξε τον περασμένο Απρίλιο ανοιχτά γαλλικής ακτής με αποτέλεσμα να πνιγούν πέντε άνθρωποι ανάμεσα τους και ένα επτάχρονο κορίτσι.

Ο ίδιος φαίνεται να αρνείται ότι είναι διακινητής στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου αλλά υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. 

Το μεταναστευτικό ταλανίζει τη Βρετανία και αποτελεί προτεραιότητα στον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων.

Σχεδόν 30.000 περισσότεροι μετανάστες θα διασχίσουν τη Μάγχη μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με έκθεση του ανεξάρτητου οργανισμού,

Συμβούλιο Προσφύγων, δηλαδή 40.300 στο σύνολο. Το 2022 πέρασαν από τη Μάγχη πάνω από 45 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες. Το σύστημα ασύλου χαρακτηρίζεται “δυσλειτουργικό και χαοτικό” καθώς σχεδόν 120.000 άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν μια αρχική απόφαση για το αίτημα τους. Τα νούμερα συγκλονίζουν καθώς μόνο το ένα τέταρτο αυτών των αιτήσεων είναι ηλικίας άνω του ενός έτους, ενώ τα δύο τρίτα βρίσκονται στο σύστημα για τουλάχιστον έξι μήνες.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤnews

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Ένας νεκρός και τραυματίες από την κατάρρευση οροφής στο διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες. 

ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ – ΤΡΑΜΠ 
Σε πανικό οι Δημοκρατικοί μετά την απογοητευτική επίδοση του Προέδρου Μπάιντεν στην πρώτη τηλεμαχία με τον Τραμπ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που φάνηκε να χάνει τον ειρμό της σκέψης του και να δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την πρότασή του. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ