Ένθετο Κόσμος: Ένα αγοράκι έσπασε κατά λάθος ένα σπάνιο βάζο της Εποχής του Χαλκού, 3500 ετών, σε μουσείο του Ισραήλ

by admin
1 views

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη του Δούναβη εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα. Αγκυροβολημένα τα φέρυ και τα κρουαζιερόπλοια καθώς δεν υπάρχει αρκετό νερό για τον διάπλου. Ένα τετράχρονο αγόρι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε μουσείο, έριξε κατά λάθος ένα αγγείο ηλικίας 3.500 ετών. Στο “σφυρί” τα χρυσά δαχτυλίδια του “βασιλιά” του rock n roll. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος» του EΡΤΝews.

Σύμφωνα με το Μουσείο Χεχτ στη Χάιφα ήταν ένα σπάνιο τεχνούργημα, επειδή είχε βρεθεί άθικτο κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Σαμάρεια ενώ βρισκόταν κοντά στην είσοδο του μουσείου χωρίς όμως προστατευτικό γυαλί. Το βάζο προοριζόταν για τη μεταφορά κρασιού και ελαιόλαδου. Ο πατέρας του αγοριού δήλωσε ότι ο  μικρός  «τράβηξε ελαφρά το αγγείο» επειδή ήταν περίεργος για το τι υπήρχε μέσα, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει. Οι υπεύθυνοι του μουσείου  είπαν στην συνέχεια ότι η οικογένεια έχει προσκληθεί ξανά στην έκθεση για μια οργανωμένη ξενάγηση ενώ έχει οριστεί ειδικός συντηρητής για την αποκατάσταση του.

Σκάφος της ακτοφυλακής περνά πάνω από πλοίο

Στην Ισπανία, σάλο έχει προκαλέσει η εικόνα με σκάφος της ισπανικής ακτοφυλακής που φαίνεται να περνάει πάνω από ένα μικρό ταχύπλοο το οποίο πιστεύεται ότι μετέφερε μετανάστες. Μάλιστα ο ένας από τους επιβαίνοντες καταγράφεται να πέφτει στη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες, επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τις ισπανικές ακτές από το Μαρόκο. Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν τραυματίστηκε από το μικρό σκάφος, και οι επιβαινοντες επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Ισπανία. Οργανώσεις προάσπισης ανθρωπινων δικαιωμάτων από το Μαρόκο και την Ισπανία ζητούν από τις ισπανικές αρχές να πραγματοποιήσουν έρευνα για το περιστατικό.

Ο Δούναβης στερεύει

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη του Δούναβη, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της κατακόρυφης αύξησης της θερμοκρασίας. Ο ζωοδότης ποταμός της Ευρώπης που διατρέχει 10 διαφορετικά κράτη, στεγνώνει και αυτός επικίνδυνα με καταστροφικές συνέπειες: ο πλους δυσκολεύει εκτινάσσοντας το κόστος μεταφορών και οι σοδειές ξεραίνονται φέρνοντας σε απόγνωση τους αγρότες.

Στο «σφυρί» αντικείμενα του Έλβις Πρίσλεϊ

Αντικείμενα που ανήκαν στον Έλβις Πρίσλεϊ και μια επιστολή που έγραψε ο ιδρυτής των Beach Boy, Μπράιαν Γουίλσον, συγκαταλέγονται μεταξύ των 400 σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων που θα βγουν στο σφυρί αυτό το Σαββατοκύριακο. Ανάμεσα στα κορυφαία εκθέματα που θα δημοπρατηθούν διαδικτυακά από τον οίκο Kruse είναι ένα μικρόφωνο από την κατοικία του Έλβις Πρίσλεϊ στο Λας Βέγκας, ένα μπουκαλάκι χαπιών με ημερομηνία Μάρτιος του 1977 και δύο μοναδικά χρυσά δακτυλίδια, η τιμή των οποίων αναμένεται να φθάσει και τα 60.000 δολάρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ