Ένθετο Γεωργία: Φυτά, ψάρια, έντομα «λιπαίνουν» υδροπονική καλλιέργεια

by admin
1 views

Με την κλιματική κρίση να είναι ήδη παρούσα, η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι πάντα το ζητούμενο. Η ομάδα του Εργαστηρίου Γεωργικών Κατασκευών και έλεγχου περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, δοκιμάζει νέες πρακτικές έξυπνης διαχείρισης της λίπανσης των υδροπονικών καλλιεργειών, που βασίζονται στην ανακύκλωση των θρεπτικών ουσιών. Φυτά, ψάρια και έντομα συνδέονται μεταξύ τους στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, σε πιλοτικό θερμοκήπιο στο Βελεστίνο.

Δείτε ακόμη στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Εφαρμογή παρακολουθεί την εξάπλωση του δάκου

Ο δάκος είναι ένας από τους κυριότερους εχθρούς της ελιάς. Κάθε χρόνο καταγράφονται διεθνώςζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην παραγωγή του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, λόγω ποσοτικής και ποιοτικής υποβάθμισης της παραγωγής. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εφαρμόζει ήδη στη Σάμο εδώ και επτά χρόνια ένα ολοκληρωμένο γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα, παρακολούθησης του δακοπληθυσμού. Εφαρμογή βοηθά τους αγρότες να γνωρίζουν ποιες περιοχές είναι υψηλής επικινδυνότητας και υποδεικνύει πότε και που πρέπει να γίνουν οι ψεκασμοί για να είναι αποτελεσματικότεροι.

Εξετάζεται η καλλιέργεια ρόδων στη Θράκη

Στo Καζανλάκ της Βουλγαρίας, εδώ και 120 χρόνια, ζωντανεύει η Γιορτή των Ρόδων, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ξακουστό διεθνώς άλλωστε είναι το «βουλγάρικο ροδέλαιο», που χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία καλλυντικών. Μέσα απο την αδελφοποίηση του Διδυμότειχου με το Καζανλάκ, πέρα από τη σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών, εξετάζεται ακόμα και η εκκίνηση της καλλιέργειας τριαντάφυλλων στην Θράκη με τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την παραγωγή τους απο τη βουλγάρικη πλευρά που φημίζεται γι’ αυτά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ