Έμφαση στην οικονομία και την καθημερινότητα: Τη Δευτέρα στο Υπουργικό το Δημοσιονομικό Διαρθρωτικό Πρόγραμμα

by admin
1 views

Στο μέτωπο της οικονομίας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την Δευτέρα, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το Δημοσιονομικό Διαρθρωτικό Πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά τους προϋπολογισμούς των επόμενων 4 ετών.

«Η Ελλαδα το 2027 δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019», τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Ο μετασχηματισμός της Ελλάδας και ο τερματισμός της ομηρίας της απο παθογένειες και στρεβλώσεις δεκαετιών ασφαλώς δεν γίνεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 5 χρόνια, απαιτείται όπως λέτε ένας οκταετής πλήρης κύκλος. (…) Η Ελλαδα το 2027 δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019», υπογράμμισε.

Ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας, σημείωσε: «Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν φτάσει στο επίπεδο που βρίσκονταν το 2009 προ κρίσης, χωρίς να φτιάχνουμε τα θηριώδη ελλείματα που είχαμε τότε. Αυτό σημαίνει υγιή σταθερή οικονομία και δημοσιονομική πολιτική».

Στους κυβερνητικούς στόχους, τους οποίους παρουσίασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, μέσω του σχεδίου 45 σημείων για μία Ελλάδα πιο ισχυρή, συμπεριλαμβάνονται:

  • 1500 ευρώ μέσος και 950 ευρώ κατώτατος μισθός.
  • ΑΕΠ: 260 ΜΕ 270 δισεκατομμύρια ευρώ .
  • Πληθωρισμός 2% .
  • Ανεργία κάτω από το 8%.
  • Δημόσιο χρέος μειωμένο κατά 70 μονάδες από το 2020.

«Το σχέδιό μας είναι πολύ ευρύτερο από αυτούς τους στόχους και αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών. Είμαστε όμως η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει σχέδιο και πόρους, αλλά πρωτίστως τη βούληση για να το εφαρμόσει. (…)Το σχέδιο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα οραματικό σχέδιο 45 σημείων για μια Ελλάδα πιο παραγωγική, πιο δίκαιη, πράσινη, ψηφιακή, αυτόνομη και ισχυρή. Εκφράζει τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, τον αναγκαίο δηλαδη μετασχηματισμό της Ελλάδας»δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε: «Οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν αυξηθεί και συνεχίζει η ροή αυξήσεως των ιδιωτικών καταθέσεων. Σε καταθέσεις που είναι χαμηλές καταθέσεις. Η κυβέρνηση σταθερά και μόνιμα προσπαθεί να αυξήσει το εισόδημα των πολιτών. Με τελευταία ενέργεια φόρος 2020 τέλος για μικρά σκάφη και φόρος πολυτελείας. Αυτός έχει ανασταλεί».

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η διαρκής ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Παιδείας σε όλα τα επίπεδα, η στήριξη της οικογένειας, η ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ και η περαιτέρω αύξηση της αστυνόμευσης.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ