Έκανε την Καμάλα Χάρις «αντιπρόεδρο Τραμπ»

by admin
5 views

Σε νέο λεκτικό ατόπημα μέσα σε λίγες ώρες υπέπεσε ο Τζο Μπάιντεν καθώς αποκάλεσε την Καμάλα Χάρις «αντιπρόεδρο Τραμπ».

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να δώσει τέλος στα σενάρια αποχώρησής του από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε με γκάφα καθώς έκανε την Καμαλά Χάρις, «αντιπρόεδρο Τραμπ».

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για την ικανότητα της Χάρις να νικήσει τον Τραμπ, αν έβαζε υποψηφιότητα εναντίον του.

«Δεν θα επέλεγα την αντιπρόεδρο Τραμπ για αντιπρόεδρο αν δεν πίστευα ότι είχε τα προσόντα να γίνει πρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Το νέο ατόπημα ήρθε αφού νωρίτερα κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είχε καλωσορίσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως πρόεδρο Πούτιν και ενόσω προσπαθεί να καταπολεμήσει τις ανησυχίες σχετικά με την ηλικία του και την ικανότητά του να είναι πρόεδρος για ακόμα τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα υπεραμύνθηκε του λάθους που έκανε όταν αποκάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μιλούσα για τον Πούτιν και είπα, και τώρα, στο τέλος. Είπα εδώ εννοώ, τον Πούτιν. Είπα, “Όχι, λυπάμαι. Ζελένσκι”», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε. «Και στη συνέχεια πρόσθεσα άλλα πέντε ονόματα», είπε ακόμα.

Ερωτηθείς αν πλήττει το κύρος της Αμερικής στον κόσμο, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είδατε να βλάπτεται το κύρος μας από το γεγονός ότι ηγήθηκα αυτής της Συνόδου; Είδατε την πιο επιτυχημένη Σύνοδο; Τι πιστεύετε;».

«Πόσες φορές ακούσατε σε αυτή τη Σύνοδο -δεν θέλω να ακουστώ πολύ ιδιοτελής- άλλους ηγέτες, αρχηγούς κρατών να με ευχαριστούν, λέγοντας ότι ο λόγος που είμαστε μαζί είναι εξαιτίας του Μπάιντεν, επειδή ο Μπάιντεν έκανε τα εξής;», διερωτήθηκε.

«Κοιτάξτε, φίλοι, αυτό είναι – λοιπόν, τέλος πάντων, σκέφτηκα, ότι ήταν η πιο επιτυχημένη Σύνοδος που έχω παρακολουθήσει εδώ και πολύ καιρό και βρείτε μου έναν παγκόσμιο ηγέτη που να μην πιστεύει ότι ήταν», προσέθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ