Έδειξε τα… δόντια του ο Ολυμπιακός

by admin
1 views

Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε με καλάθι και φάουλ από τον Κλάιμπερν, ωστόσο ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, πετυχαίνοντας επτά συνεχόμενους πόντους, για να προηγηθεί με 7-3. Μάλιστα, το σκορ για τους “ερυθρόλευκους” άνοιξε ο Φουρνιέ με τρίποντο, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του καλάθι με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ξεσήκωσε τον κόσμο. Πάντως, η ιταλική ομάδα, μετά το 11-10 των Πειραιωτών στα μισά της πρώτης περιόδου, είχε σταθερά το προβάδισμα, αφού ήταν πιο εύστοχη και κάπως έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο στο +6 (26-20).

O Άλεκ Πίτερς ήρθε “καυτός” από τον πάγκο και πέτυχε δύο γρήγορα τρίποντα, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 26-26 στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Ο Μπάνκι κάλεσε τάιμ άουτ και η ομάδα του ανέβασε ταχύτητα στη συνέχεια. Η Βίρτους ήταν αρκετά εύστοχη από την περιφέρεια. Τα τρίποντα των Μόργκαν, Σενγκέλια και Κλάιμπερν της έδωσαν ένα μεγάλο προβάδισμα, καθώς βρέθηκε στο +12 (40-28) στο 16′. Όμως, με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Βιλντόζα, Βεζένκοφ, Πετρούσεφ και με καλή λειτουργία στην άμυνα, οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν στο ματς και μείωσαν σε 42-38 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, η ιταλική ομάδα πήγε στο +6 (44-38), αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση από μακρινή απόσταση. Οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ συνδέθηκαν με το καλάθι από την περιφέρεια και ισοφάρισαν σε 44-44. Μάλιστα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασαν μπροστά στο σκορ, έπειτα από αρκετή ώρα, με το 48-46 στο 24ο λεπτό. Οι “ερυθρόλευκοι”, όσο περνούσε η ώρα, παρουσίαζαν όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα και με τον τρόπο πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο του αγώνα. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 57-56, με τον Παπανικολάου να ευστοχεί για τρεις.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 38-42, 57-56, 78-66

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ